DPÜ DUSCART’ın Başarısı Yemekle Kutlandı

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları 2020’de Elektromobil kategorisinde Türkiye 4.sü olan DPÜ DUSCART’ta görev alan öğrencilerimizi düzenlenen yemekte ağırladı.

DPÜ DUSCART öğrencilerimizin elde ettiği başarı düzenlenen yemekle kutlandı.

Bedesten’de düzenlenen ve Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez’in katıldığı yemek organizasyonuna DPÜ DUSCART Akademik Danışmanlığını da yürüten Elektrik – Elektronik Mühendisliği öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Murat Tezcan, Takım kaptanı Semih Albayrak ve elde edilen başarıya katkı sunan öğrencilerimiz Emre Toktaş, Mehmet Yıldırım, Melike İnci Şahin, Özlem Şahin, Recep Dinç, Rıdvan Saraçoğlu, Sıla Yağmur Sırakaya ve Yiğit Ateş katıldı.

REKTÖRÜMÜZ YENİ HEDEFİ GÖSTERDİ

Yemek öncesinde öğrencilerimizle sohbet eden Prof. Dr. Kâzım Uysal, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları 2020’de Elektromobil kategorisinde Türkiye 4.sü olan DPÜ DUSCART’ın bu başarıyla yetinmemesi ve yeni hedefler için hazırlıklara başlanması gerektiğini söyledi.

“DPÜ DUSCART’ın başarısı hepimizi gururlandırdı. Ancak biz bu başarıyı yeterli göremeyiz” diyen Prof. Dr. Uysal, “DUSCART ekibinin elektromobilden sonra hidromobil ve otonom kategorilerinde de yarışması için gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda Mühendislik Fakültemizin yanında Simav Teknoloji Fakültemizin de göreve hazır olduğunu bilmenizi isterim. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü olarak çalışmalarınız için gerekli maddi desteği sağlamak için çalışacağım. Laboratuvar koşullarınızı da iyileştirerek çok daha iyi çalışmalar çıkarmanıza katkı sunmak istiyoruz” dedi.

Uysal sözlerini, Üniversitemizdeki atölyelerin kapılarının öğrencilerimize her zaman açık olduğunu belirterek tamamladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Eylül 2020, Salı / 2106 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler