DPÜ Mezuniyet Törenlerinin İlki Yapıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 2019-20 Mezuniyet Törenleri Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile Mühendislik, Simav Teknoloji, Eğitim ve Güzel Sanatlar fakülteleri için düzenlenen törenlerle başladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin beş akademik birimi için mezuniyet törenleri düzenlendi.

Törende ilk sözü alan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, "Sevgili öğrencilerimiz, çok değerli aileleri, kıymetli meslektaşlarım, hepiniz mezuniyet törenimize hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Bu yıl farklı bir mezuniyet töreni yapıyoruz. Gönül böyle olsun istemezdi ama şartlar bizi mecbur etti. Uzaktan ekran karşısında bu anlamlı töreni yapmak zorunda kaldık. İnşallah kısa zamanda normalleşir ekran başındaki törenleri yapmak zorunda kalmayız.

"SIKINTILARINIZI AZİM VE İRADENİZLE YENDİNİZ"

Sevgili gençler. İnsan hayatında önemli dönüm noktaları vardır. Bu önemli dönüm noktalarından birisi liseden mezun olduğu ve üniversiteyi kazandığı yıldır. Sizler Kütahya Dumlupınar Üniversitesini tercih etmekle eminim hayatınızda önemli ve anlamlı ve doğru bir yola girdiniz. Kütahya’ya gelmekle, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi olmakla bahtiyarsınız.

Öğrencilerin eğitim hayatı içinde pek çok zorluk yaşadığını ifade eden Rektörümüz azim ve iradenin bu sıkıntıları yenerek mutlu sona ulaştırdığını kaydetti ve şunları söyledi:

Hayatta mutlu, huzurlu ve saygın olmak istiyorsanız daima sıkıntıya, zora talip olun. Hiçbir zaman rahata talip olmayın. Bütün saygınlığın bütün servetin çalışmaktan geçtiğini unutmayın. Bütün sefaletin de tembellikten geçtiğini biliyorsunuz. Siz bu noktaya gelmeyi hak ettiniz. Çok çalışarak üzüntüleri sevince, sıkıntıları mutluluğa çevirdiniz.

Uysal, sözlerini “Bundan sonra üniversitemiz ve Kütahya ile olan bağınızı daha da güçlendireceğinize inanıyorum. Artık sizlerle Dumlupınar ailesi daha da büyüdü daha da güçlendi. Biz üniversitemiz olarak milletimizin beklentilerini karşılamaya devam edeceğiz. Üniversitemiz eğitim ve proje açısından iyi yolda. Bu yıl beklediğimizin üzerinde bir doluluk oranına ulaştık. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tercih edilen, özlenen ve gıpta edilen bir üniversite olacak" diyerek tamamladı.

ARIK'TAN TEBRİK MESAJI

Mezun olan öğrencilerimize hayırlı olsun dileklerini sunan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Şahmurat Arık, "Lisansüstü Eğitim Enstitümüzden mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum" dedi.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİRİNCİLERİ
Eğitim Bilimleri Alanı Fatma Barkın
Fen Bilimleri Alanı  Aybüke Ekici
Sosyal Bilimler Alanı Gizem Başkaya

 

PROF. DR. EDİZ: ALDIĞINIZ EĞİTİM SİZİ BAŞARIYA TAŞIYACAK

Mühendislik Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. İ. Göktay Ediz ise konuşmasına "Bu imkanları sağladığınız için size teşekkür ediyorum. Yaşadığımız küresel salgın nedeniyle bu sene mezuniyet törenlerini bu şekilde yapmak zorunda kaldık. Kuruluşumuzun 28. yılında 23. mezuniyet törenimizi gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda bize katıldığınız ve sevincimizi paylaştığınız için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" diyerek başladı ve şunları söyledi:

Sevgili öğrenciler. Uzun yıllardır emek verdiğiniz eğitim hayatınızı başarı ile tamamlamış bulunmaktasınız. Umuyorum ki, bugün olduğu gibi gelecekte de aileleriniz için büyük bir gurur kaynağı olacaksınız. Dört yıl boyunca almış olduğunuz eğitimle mesleğinizde kısa süre içerisinde başarılı bir noktaya ulaşacaksınız.

Değerli velilerimiz. Öğrencilerimizin bugünkü başarısında en büyük katkı sahibi kuşkusuz sizlersiniz. Onların sıkıntılarına karşı her seferinde maddi ve manevi desteklerde bulundunuz. Bu mezuniyet töreninde de en büyük tebrikleri sizler hak ediyorsunuz.

Eski öğrencilerimize ve sevgili meslektaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar, tüm katılımcılara da esenlikler diliyorum.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BÖLÜM BİRİNCİLERİ
Bilgisayar Mühendisliği Mustafa Denizli
Elektrik Elektronik Mühendisliği  Aleyna Simge Akyurt
Endüstri Mühendisliği  Yeliz Bozkurt (Fakülte birincisi)
İnşaat Mühendisliği  Özkan Yurtseven
Jeoloji Mühendisliği Enes Özyurt
Maden Mühendisliği  Soner Turan
Makine Mühendisliği  Alihan Cambaz
Metalürji ve Malzeme Mühendisliği  Tuba Karamete

 

PROF. DR. GAVAS: İYİ BİR MÜHENDİS OLMAKTAN ÖNCE İYİ BİR İNSAN OLMANIZI ÖNEMSİYORUZ

Rektör yardımcımız ve Simav Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Muammer Gavas ise  öğrencilerimiz ve ailelerini selamlayarak başladığı konuşmasında şöyle konuştu:

Bugün Simav Teknoloji Fakültesinden mezun olan öğrencilerimizi uygulama becerileri yüksek mühendisler olarak ülkemize kazandırmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Zorlu geçen dört yılın ardından artık hepiniz ailenize, ülkenize ve dünyaya karşı sorumlu mühendislersiniz. Buradaki anılarınız hayatınızın unutulmayacak bir sayfasını teşkil edecektir. Bundan sonraki hayatınızda üniversitemizin, Kütahya’mızın ve Simav’ın gönüllü birer elçisi olacaksınız.

Sevgili öğrenciler. Bizim için sizlerin iyi bir mühendis olmanızdan önce iyi birer insan olması daha önceliklidir. Sizler milli ve manevi değerleriniz ile ülkemize ve milletimize daima sahip çıkacaksınız. Gittiğiniz her yerde doğru, haklı olanın yanında yer almalısınız. Sahip olduğunuz niteliklerle görev yaptığınız fabrikalarda çalışanların sevk ve idaresinden sorumlu olacaksınız. Bu Üniversitemizin, Kütahya’mızın ve Simav’ın tanıtılması açısından çok önemlidir.

Değerli veliler. Bundan dört yıl önce bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı milli manevi duygularla, teknik bilgilerle donatarak sizlere geri veriyoruz. Onlarla bağımızın sürekli olacağına emin olabilirsiniz.

Değerli akademisyenlerimiz. Sizler bugün mezun olan öğrencilerimizi sadece teknik anlamda bilgilerle donatmadınız, aynı zamanda onların ailelerine ve ülkelerine karşı sorumlu birer birey olmasını sağladınız. Sizleri de gösterdiğiniz çabadan dolayı takdir ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.

SİMAV TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BÖLÜM BİRİNCİLERİ
Elektrik Elektronik Mühendisliği Adem Özcan
İmalat Mühendisliği Samet Yalım (Fakülte birincisi)

Konuşmaların ardından önce törene internet üzerinden katılan öğrencilerimiz düşüncelerini paylaştılar. Ardından da Rektörlüğümüze gelen öğrencilerimiz cübbe giyip kep taktılar ve başarı belgelerini Rektörümüzün elinden aldılar.

EĞİTİM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTELERİ İÇİN MEZUNİYET TÖRENİ

Günün ikinci oturumunda Eğitim ve Güzel Sanatlar Fakültelerimiz için mezuniyet töreni düzenlendi.

İki fakültemiz için düzenlenen mezuniyet töreninde ilk sözü alan Rektörümüz selamlama konuşmasında şunları söyledi:

Uzaktan yapmış olduğumuz mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz. Böyle bir mezuniyet töreni yapmayı arzu etmiyorduk. Maalesef buna mecbur kaldık. Gönül isterdi ki, geçmiş yıllarda olduğu gibi öğrencilerimiz ve aileleriyle bir araya gelelim, fotoğraf çektirelim. Bu yıl uzaktan da olsa bir araya gelmek ve mezuniyet töreni yapmak nasip oldu.

"BU YIL DOLULUK ORANINDA %90'I AŞTIK"

Yaklaşık 50 bin öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan üniversitemizin tercih edilme oranları son yıllarda düşüş eğilimindeydi. Ancak bu yıl %90’ın üzerinde bir doluluk oranına ulaştık. Gerek ek yerleştirmeler, gerekse uluslararası öğrencilerin katılımıyla bu oranın daha da yükseleceğini düşünüyoruz. Üniversitemizi çok daha iyi çok daha güzel yerlere taşıyacağız. Dört yıl boyunca dersler, yurtlar, ev ya da çevre gibi çeşitli sorunlarla mücadele ettiniz. Bugün ise Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden mezun olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorsunuz. Bu sevinci bize de yaşatıyorsunuz.

Bundan sonraki yaşamınızda sabır, çalışma ve gayret temel ilkeleriniz olsun. Emin olun insanı hayatta en çok mutlu eden değerler bunlardır. İnsanlar içindeki değeriniz bu ilkeler üzerinden değerlendirilir. Kıymetli olmak istiyorsanız üretin ve çalışın. Ürettikçe daha çok çalışacak, iç huzurunuzu bulacak ve insanlara faydalı olmaktan dolayı zevk alacaksınız.

Gençlerimizin fedakâr aileleri. Bizde aile çok önemlidir, toplumun harcıdır. Şüphesiz çocuklarınıza bu harçla bağlandınız, evlatlarınızın sıkıntı çekmemesi için fedakârlık yaptınız. Haklı olarak şu anda bu gururu yaşıyorsunuz. Evladının milletine bağlı bir birey olduğunu görmek her ana babanın hedefidir, hayalidir. Sizler bu hedefinize ulaştınız. Öğrencilerimiz insanlığa, topluma faydalı bireyler olarak mezun oluyorlar. Evlatlarınızın Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden mezun olmalarından gurur duyuyorum, sizler de gurur duymalısınız.

PROF. DR. TERZİ: VELİLER ÇOCUKLARIYLA NE KADAR ÖVÜNSE AZDIR

Uysal'ın ardından söz alan Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi, şöyle konuştu:
Üniversite yönetimimizin bir yıl boyunca vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Değerli veliler. Siz çocuklarınızla ne kadar övünseniz azdır. Çocuklarınız eğitim fakültesini seçmekle ne kadar başarılı olduklarını kanıtladılar. Mezun olduğunuz bu anlamlı günde hem sevinçliyiz hem de üzüntülüyüz. 4 sene boyunca beraber eğitim gördük. Beraber sosyal ve kültürel projelere de imza atmış olduk.

Sevgili öğrencilerimiz. Sizlerin burada almış olduğunuz eğitimle gittiğiniz okullarda kaliteli eğitim vereceğinize eminim. Allah yolunuzu açık etsin. Sizleri en kısa zamanda duyarlı öğretmenler olarak görmek istiyoruz. Her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.

EĞİTİM FAKÜLTESİ BÖLÜM BİRİNCİLERİ
Fen Bilgisi Öğretmenliği Hilal Sultan Alkan
Matematik Öğretmenliği Hilal Zencirci
Okul Öncesi Öğretmenliği Rahime Akkaraman (Fakülte birincisi)
Sınıf Öğretmenliği Burcu Çalışır
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Sibel Güngörmüş
Türkçe Öğretmenliği Fatma Şen



"MİLLİ DEĞERLERİNE BAĞLI ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMELİSİNİZ"

Prof. Dr. Terzi'nin ardından Eğitim Fakültemizin mezunlarına hitap eden Rektörümüz şunları söyledi:

Sizlere gelecekteki eğitim hayatınızda önemli işler düşüyor. Milli ve manevi değerlerimize sıkı sıkı bağlı, aklı, bilimi referans alan, vicdanına göre hareket eden bireyler yetiştireceğinizden şüphem yok. Şuna eminim eğer bir millet terakki edecekse muasır medeni milletlerin üzerine çıkacaksa bu sizlerin elinde olacaktır.

Öğretmen adaylarımıza çok iş düşüyor. Öğrencilerimize bol bol okumayı tavsiye ediyorum. Çağının gerisinde kalan öğretmen faydalı olamadığı gibi zaman zaman zararlı da olabilir. Sizler bina yapmıyor insan yetiştiriyorsunuz. Bu anlamda en kutsal mesleklerden birini yerine getiriyorsunuz. Hepinizin yaptığınız işin farkında olmasını tavsiye ediyorum. Bu milletin geleceği sizlerin elindedir.

PROF. DR. MERCİN: HEM HÜZÜNLÜ HEM DE SEVİNÇLİYİZ

Rektörümüzün konuşmasının ardından sözü verdiği Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bu etkinliği düzenlediğiniz için öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Her hüzünlüyüz hem de mutluyuz. Sizlerin bir kısmınızı yolcu ediyoruz. Bazı arkadaşlarımız yüksek lisans yaparak eğitim hayatlarını sürdürecekler.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak Fakültemiz birincisi Nisanur Meral’i, Görsel İletişim Tasarımı bölümü birincisi Beyza Çetinkaya’yı, Resim Bölümü birincisi Cansu Tan’ı, Seramik ve Cam bölümü birincisi Buse Tınmaz’ı tebrik ediyorum. Bizim misyonumuz sanatla içli dışlı olmak, sanatın farklı mecralarını hayata geçirmek ve vurgulamak. 

Değerli veliler. Biz çocuklarınızı kendi çocuklarımız gibi gördük. Onlarla çok mutlu olduk. Olumsuzluklar da yaşadık. Ama bu onlarla aramızdaki bağı koparmadı. Belki sizler seviniyorsunuz ama biz onları özleyeceğiz.  Tüm velililerimize, öğrencilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Mezunlarımızın yolları açık olsun" dedi.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ BÖLÜM BİRİNCİLERİ
Çizgi Film - Animasyon Nisanur Meral (Fakülte birincisi)
Görsel İletişim Tasarımı Beyza Çetinkaya
Resim Cansu Tan
Seramik ve Cam  Buse Tınmaz

 

"SANATÇILARIN YARATICIYI DAHA İYİ ANLADIĞINA İNANIYORUM"

Son olarak Güzel Sanatlar Fakültemizin mezunlarına seslenen Prof. Dr. Uysal, tüm mezun öğrencilerimizi tebrik etti ve "Her sanat eseri sanatçısından izler taşır. Dolayısıyla sanatçının, ressamın yaratıcıyı daha iyi anladığına inanıyorum. Yaratıcının varlığına, onun isminin ve sıfatlarının sonsuzluğunu benden ve bizden daha iyi anladığını düşünüyorum. Bizim medeniyetimizde sanat çok önemlidir. Sanata ne kadar çok değer verirsek o kadar medeni bir toplum olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından, ilk olarak törene internet üzerinden katılan öğrencilerimiz düşüncelerini paylaştılar. Mezuniyet törenine Rektörlüğümüze gelerek katılan öğrencilerimiz ise cübbe giyip kep taktılar ve Rektörümüzün elinden başarı belgelerini aldılar.

Mezun öğrencilerimiz mezuniyet törenlerinin olmazsa olmazı kep atmayı da ihmal etmediler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Eylül 2020, Çarşamba / 2611 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, radyo dumlupınar, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, tusaş,

Bu Kategorideki Diğer Haberler