Prof. Dr. Kazım Uysal 30 Ağustos Kutlamalarına Katıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Valiliği tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya'da düzenlenen 30 Ağustos kutlamalarına katıldı.

Kütahya Valiliği önünde düzenlenen günün ilk törenine Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, Ali Fazıl Kasap, Ahmet Erbaş, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, STK Temsilcileri ile bazı daire müdürleri katıldı.

Valilik önündeki kutlama törenleri, Vali Ali Çelik, Kütahya Tuğg. Necati Gündüz ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunması ile tamamlandı.

BAKAN KASAPOĞLU KUTLAMALAR İÇİN KÜTAHYA’DA

Zafer Bayramı kutlamalarının Altıntaş ilçesindeki Zafer Anıtı’nda düzenlenen ikinci bölümüne katılan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Muharrem Mehmet Kasapoğlu'nu karşılamak için Zafer Havalimanı'na gelen Rektörümüz, buradan protokol ile birlikte tören alanına geçti.

Bakan Kasapoğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in de katılığı tören saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayıp Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi müezzini Alpcan Çelik'in, Kur’an-ı Kerim tilaveti sunmasıyla sürdü.

DUMLUPINAR ŞEHİTLİĞİNDE ANMA TÖRENİ

Kutlamalar, Gençlik Merkezleri arasında dereceye giren öğrenciler ile Türk Yıldızları’nın gösterileriyle devam etti. Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları’nın gökyüzüne ay yıldız nakşettiği anlar büyük bir gurur ve ilgiyle izlendi. 

Altıntaş'taki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, tören birliklerinin geçişiyle sona erdi. Son olarak Türkiye'nin her yerinden vatandaşların akın ettiği Dumlupınar Şehitliği'ne gelen protokol üyeleri burada şehitlerimiz için dua ettiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 31 Ağustos 2020, Pazartesi / 892 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler