DPÜ SBF 2020 Özel Yetenek Sınavları Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2020 Yılı Özel Yetenek Sınavları, üniversitemizin Germiyan Yerleşkesi‘nde yer alan spor alanlarında başladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin Özel Yetenek Sınavları, üniversitemizin Germiyan Yerleşkesi'nde başladı.

28 Ağustos'a kadar sürecek sınavlarda adaylar, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerine yerleşebilmek için akademisyenlerimizin hakem, gözlemci ve sınav komisyonu olarak görev aldığı zorlu yetenek sınavında ter dökecekler.

BİN 959 ADAY 320 YENİ ÖĞRENCİDEN BİRİ OLMAK İÇİN YARIŞACAK

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Acet, özel yetenek sınavlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bu seneki özel yetenek sınavlarına bin 959 başvuru alındığını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Acet, "Geçen yıl bin 200 başvuru almıştık. Bu yıl tahminimizin üstünde bir başvuru sayısına ulaştık. Sınavların ardından fakültemize 320 öğrenci kabul edeceğiz. İlk gün futbol ve voleybol branşları ile başlıyoruz. Futbol branşları sürerken atletizm, basketbol, hentbol, güreş müsabakalarını da düzenleyeceğiz. Son gün Koordinasyon sınavı ile özel yetenek sınavlarımızı tamamlayacağız" dedi.

"SINAVIN ADİL YÜRÜTÜLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPTIK"

Sınavların daha adil ve sorunsuz yapılabilmesi için de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Acet şunları söyledi:

Bu kapsamda diğer üniversitelerden dekan, dekan yardımcısı ve müdür düzeyinde jüri başkanı ve jüri üyesi davet edilecek. Velilerimiz rahat olsun. Bütün adaylarımızın hakkını koruyacak bir sınav planlıyoruz.

"ENGELLİ ADAYLARA DA KUCAK AÇIYORUZ"

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin bu yıl engelli adaylardan da başvuru aldığını kaydeden Prof. Dr. Acet, "YÖK'ün tavsiyelerini göz önüne alarak engelli adaylara da kucak açıyoruz. Her bölüme engelli adaylar kabul edeceğiz. Bu yıl 15'e yakın engelli aday da sınavlarımıza başvuru yaptı. Adaylarımızın arasında görme, işitme ve fiziksel engeli olan bireyler var. Onların sınavlarını da bu dönemde yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bu yılki sınavlarda Covid-19 tedbirlerine sıkı bir şekilde uyulacağını söyleyen Acet, "Covid-19 salgınından dolayı DPÜ Spor Bilimleri Fakültesi 2020 yılı özel yetenek sınavına girecek tüm adaylar belirtilen gün ve saatte yerleşkeye giriş yapabilecekler. Bu yılki sınavlarda Germiyan Yerleşkemizin içine refakatçiler, veliler ve ilgili tarihte sınavı olmayan adaylar alınmayacak" dedi.

"YENİ ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZİ YUKARIYA TAŞIYACAKLAR"

Dekanımız sözlerini "Türkiye'de üniversiteler arası ve ulusal oyunlarda DPÜ Spor Bilimleri Fakültesi ilk 10-15 fakülte arasında yer alıyor. Kütahya'yı bu alanda en iyi şekilde temsil ediyoruz. Kazandığımız kupa ve madalyalar ne kadar başarılı bir üniversite olduğumuzu gösteriyor. Bu yıl aramıza katılacak öğrencilerimizin bizi biraz daha yukarı taşıyacağına yürekten inanıyoruz" diyerek noktaladı.

ÖZEL YETENEK SINAV PROGRAMI

Spor Bilimleri Fakültemiz beş gün sürecek sınav programını açıkladı.

Fakültemizin Özel Yetenek Sınavlarında futbol karşılaşmaları 24-26 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Futbol sınavına başvuran adayların sınav saatleri fakültemiz tarafından özel olarak duyuruldu.

Futbol dışında kalan branşların programı şöyle:

TARİH SPOR DALI CİNSİYET SAAT
24 Ağustos Pazartesi Voleybol Kadınlar 08.30-12.30
24 Ağustos Pazartesi Voleybol Erkekler 12.30-17.00
25 Ağustos Salı Atletizm Kadınlar 08.30-12.30
25 Ağustos Salı Atletizm Erkekler 10.30-13.30
25 Ağustos Salı Güreş Erkekler 15.00-18.00
26 Ağustos Çarşamba Basketbol Kadınlar 08.30-10.00
26 Ağustos Çarşamba Basketbol Erkekler 10.00-16.00
27 Ağustos Perşembe Hentbol Kadınlar 08.30-11.00
27 Ağustos Perşembe Hentbol Erkekler 11.00-15.00
28 Ağustos Cuma Koordinasyon Kadınlar 08.30-11.00
28 Ağustos Cuma Koordinasyon Erkekler 11.00-17.00

FAKÜLTEMİZDEN ENGELLİ ADAYLARA DUYURU

Spor Bilimleri Fakültemizden engelli adaylar için duyuru yayımladı. Duyuruda şu ifadelere yer verildi:

2020 Özel Yetenek Sınavına kayıt yaptıran engelli adayları 28 Ağustos 2020 Cuma günü saat 10.00'da Germiyan Yerleşkesinde yer alan spor salonunda olmaları gerekmektedir.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Ağustos 2020, Pazartesi / 2728 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,