Türkiye’nin 11 Noktasında Yapılan DPÜYÖS Tamamlandı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin, 11 merkezde yaptığı ve Türkiye’deki 98 üniversite tarafından kabul edilen DPÜYÖS 2020, başarıyla tamamlandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (DPÜYÖS 2020) 11 merkezde düzenlenen eş zamanlı oturumla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz tarafından yapılan ve ülkemizde 98 üniversite tarafından uluslararası öğrenci alımında kabul edilen DPÜYÖS, bu yıl ilk defa Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından, Covid-19 salgını önlemleri alınarak gerçekleştirildi. Sınava 53 ülkeden 2 bin 180 öğrenci katıldı. Covid-19 salgını nedeniyle yürürlükte olan seyahat kısıtlamalarından dolayı sınav ikisi İstanbul’da olmak üzere, Kütahya, Ankara, İzmir, Mersin, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Bursa ve Edirne’deki 11 yurt içi sınav merkezinde 11 Temmuz günü saat 11.00’de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

ÜNSAL: BAŞVURULARI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezimizin Müdürü Prof. Dr. Abdurrahman Ünsal, DPÜYÖS 2020'nin başarılı bir şekilde tamamlandığını, Covid-19 salgınına rağmen sınava katılımın beklenen düzeyde gerçekleştiğini ifade etti.

Üniversitemizin uluslararası ölçekte tanınırlığını arttırmak için ulusal ve uluslararası düzeyde yoğun çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ünsal, bundan sonra Üniversitemize yerleştirme aday başvurularını artırmak için her türlü çaba ve gayretin içinde olacağını belirtti.

DPÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ MERKEZİ 

29 Mart 2020 tarihinde kurulan Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Yükseköğretim Kurulunun ve Üniversitemizin Uluslararasılaşma Stratejileri doğrultusunda aşağıdaki faaliyetleri sürdürmektedir:

  • Üniversitemizdeki uluslararası öğrenci sayısını toplam öğrenci sayısının en az %15 seviyesine çıkarmak,
  • Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (DPÜYÖS) ve benzeri sınavları yurt içinde ve yurt dışında düzenlemek, sınavın hazırlama, uygulama ve değerlendirmesini yapmak
  • Üniversitemizi uluslararası öğrenciler açısından cazibe/çekim merkezi haline getirme yönünde sistemli çalışmalar ve araştırmalar yapmak,
  • Üniversitemizden mezun olup ülkesine dönen uluslararası öğrencilerle Üniversitenin bağını devam ettirmek,
  • Uluslararası öğrencilerin geldiği ve gelmesi muhtemel ülkelerde Üniversitemiz diplomasının tanınırlığını sağlama yönünde çalışmalar yapmak,
  • Uluslararası öğrencilerin kendilerini tanımalarını, sağlıklı kararlar verebilmelerini, problem çözme ve iletişim becerisi kazanmalarını, kültürel uyum seviyelerini ve ders başarılarının arttırılmasını sağlamak için hizmet vermek,
  • Uluslararası öğrencilerin üniversite olanaklarından yeterli düzeyde yararlanabilmeleri için, üniversite yaşamına uyum sağlamalarına ve sosyal, duygusal, bilişsel ve kariyer gelişmelerine yardım etmek amacıyla rehberlik hizmetleri sunmak.
  • Yurt içinde ve yurt dışında, Üniversitemizin uluslararasılaşması ile ilgili her konuda uygulama, araştırma, inceleme yapmak ve yapılmakta olan bu gibi çalışmalara katılmak ve bunları desteklemek, bu alanda proje hazırlamak, danışmanlık yapmak ve eğitimler sunmak,
  • Yurt içi ve yurt dışındaki Üniversite ve diğer kurumlar ile uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda işbirliği yapmak,
  • Üniversiteye yeni gelen uluslararası öğrencilere yönelik oryantasyon çalışması yapmak, uluslararası öğrencileri sosyal destek kaynakları, olanaklar ve koşullar hakkında bilgilendirmek,
  • Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ön lisans ve lisans programlarının uluslararası öğrenci kontenjanları ile diğer önemli duyurularını güncel web sayfasında yayınlamak, programlara başvuran adayların yerleştirme işlemlerini yürütmek.
  • Üniversiteye kayıtlı uluslararası öğrencilere kampüs, barınma, oturma izni ve sağlık hizmetleri hakkında rehberlik hizmeti vermek,
  • Uluslararası öğrenciler için, Üniversite Kampüsünde sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenmesine yardımcı olmak,
  • Uluslararası eğitim, tanıtım, fuar ve etkinliklere Üniversitemiz adına katılmak, bu tür uluslararası fuarların düzenlenmesine yardımcı olmaktır.

UYSAL: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ AYNI ZAMANDA ÜLKEMİZİN KÜLTÜR ELÇİLERİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ise Kütahya Dumlupınar Üniversitesini dünyada tanınan ve tercih edilen bir üniversite yapmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Üniversitede yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim-öğretim görmesinin önemine değinen Prof. Dr. Kazım Uysal, “Üniversitemizde eğitim görecek uluslararası öğrencilerin gittikleri ülkelerinde aynı zamanda üniversitemizin ve ülkemizin tanıtımını yapan birer kültür, turizm ve ticaret elçileri olacaklarını ifade etti. Bu amaçla yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili her türlü işlemlerin daha profesyonel bir şekilde ve tek bir merkezden yürütülmesi için Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi adı altında bir araştırma merkezi kurduk" dedi.

“KÜTAHYALILAR DAHA ÇOK YABANCI ÖĞRENCİYE HAZIRLIKLI OLMALI”

Uluslararası öğrencilerle ilgili Üniversitemizin her türlü imkâna sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Uysal, bundan sonraki yıllarda daha çok yabancı uyruklu öğrencileri misafir edeceklerini, misafirperver Kütahyalıların buna hazır olması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

Uluslararası öğrenciler mezuniyetleri sonrasında ülkelerine döndüklerinde üst düzey önemli pozisyonlarda görev alabilmekte ve ülke politikalarının belirlenmesinde söz sahibi olabilmektedirler. Bu çerçevede uluslararası öğrencilerin öğrenim gördükleri ülke ile olan duygusal bağlarının yaşam boyu sürdüğü ve bunların her iki ülke menfaatlerini gerçekleştirmeye meyilli oldukları görülmektedir. Dolayısıyla bu derecede büyük öneme sahip Merkez için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesinde uluslararası öğrencilerin kolaylıkla erişebileceği, akademik, kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği merkezi bir yerde gerekli yer tahsisi yapılmıştır.

“BU YIL 4 BİN 950 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ İÇİN KONTENJAN AYRILDI”

DPÜ’de 2020-2021 eğitim-öğretim yılında bin 550 ön lisans, 3 bin 400 lisans olmak üzere toplam 4 bin 950 uluslararası öğrenci kontenjanı ayrıldığını bildiren Prof. Dr. Kâzım Uysal, yerleştirme başvurularının 28 Temmuz tarihine kadar alınacağını, ilk yerleştirme sonuçlarının 12 Ağustos’ta ilan edileceğini ifade etti.

Yerleştirilen adayların kesin kayıtlarının 17-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacağını hatırlatan Uysal, Ek Yerleştirme Tercih Başvurularının da 21 Ağustos - 4 Eylül 2020 tarihleri arasında alınacağını belirtti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Temmuz 2020, Pazartesi / 2669 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler