DPÜ Bor Tabanlı Seramik Araştırma Merkezine YÖK’ten Onay

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin bünyesinde Bor Tabanlı İleri Teknoloji Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması için yapılan başvurusu Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından kabul edildi.

DPÜ Bor Tabanlı İleri Teknoloji Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasına YÖK tarafından onay verildi.

Türkiye’deki bor yataklarının büyük kısmı topraklarına bulunan Kütahya’da üniversitemiz bünyesinde Bor Tabanlı İleri Teknoloji Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulması için çalışmalar yürüten üniversite yönetimimizin çalışmaları Yükseköğretim Kurulunda da karşılık buldu. Yükseköğretim Yürütme Kuruluna Üniversitemizde Bor Tabanlı İleri Teknoloji Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması için yapılan başvuru kurul tarafından kabul edildi.

Kurulacak Merkez etkinliklerini, bor tabanlı ürünlerin laboratuvar ölçeğinde alternatif sentezleme süreçleri ile rekabet üstünlüğü sağlayacak yarı ürün ve/veya nihai ürünlere dönüştürülmesi ve karakterizasyonu, bor tabanlı malzemelerin aktif kullanımının dışında alternatif kullanım alanları üzerine araştırmalar ve çalışmalar yürütülmesi gibi alanlarda yürütecek. Bunun yanında ileri bor teknolojileri konusunda bölgesel, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapılması, yapılan çalışmaları takip edilmesi ve yürütülmesi ile bilimsel ve teknik çalışmalar kapsamında yayınlar (makale, bildiri, tez çalışmaları) yapılması ve bilimsel toplantılar çalışmaları yapacak.

GÖÇMEZ: BOR TABANLI YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERİ ARAŞTIRACAĞIZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, merkezin kurulma amacını dünyanın en büyük bor rezervine sahip olan Kütahya’da bor tabanlı yüksek katma değer yaratacak ürünleri araştırmak ve geliştirmek, aynı zamanda uluslararası rekabette alternatif uygulama alanlarına yönelik çalışmalar yaparak bor ürünlerindeki çeşitliliği arttırmak ve mevcut ürünlerin proses şartlarının ve özelliklerinin iyileştirilmek olarak açıkladı.

UYSAL: MERKEZİMİZ ÜNİVERSİTEMİZE HAYIRLI OLSUN

YÖK’ten gelen onay haberinin ardından Merkezin kurulması için emek harcayan herkesi kutladığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Bor madeni ve geleneksel seramikte tüm dünyada bilinen şehrimize, bu iki konuyu bir çatı altında birleştiren bir merkez oluşturmak için çalıştık. Burada yapılacak çalışmalar sonrasında yüksek katma değerli ürünler elde etmeyi amaçlıyoruz. Bor Tabanlı İleri Teknoloji Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezinin şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Haziran 2020, Çarşamba / 3668 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler