DPÜ Öğrencilerinden Sanat Alanında Bir Başarı Daha

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı öğrencilerimizin eserleri Uluslararası Engravist Baskıresim Bienaline seçildi.

DPÜ öğrencilerinin sanat alanındaki başarılarına yenileri eklendi.

Uluslararası Sanal Engravist Baskıresim Bienalinde sergilenen eserler arasında Güzel Sanatlar Fakültemizin Resim Bölümü mezunlarından Ekrem Özgün'ün 'Kütahya’da Tarihi Bir Konak' isimli linol baskı çalışması Grey salonunda, Lisansüstü Eğitim Enstitümüzde Sanat ve Tasarım yüksek lisans öğrencimiz Abdulmetin Siyam'ın 'Germiyan Sokağı' isimli linol baskı çalışması ise Brown salonunda yer alarak Kütahya Dumlupınar adını uluslararası alanda bir kez daha temsil etti. Öğrencilerimizin tasarımlarında yer alan betimlemeler sayesinde, Kütahya’nın konakları ve sokakları da uluslararası alanda görünür olma şansı yakalmış oldu. 

Bienal, 54 ülkeden 600’den fazla sanatçının katılımıyla, 7 sanal galeri ile dijital kapılarını 12 Haziran’da ziyaretçilere açtı. “Daha güzel bir dünya için ne söylemek istersiniz?" sloganı ile sanatçılara yapılan çağrının ardından dünyanın her yerinden yüzlerce sanatçının eser gönderdiği bienalde kurul değerlendirmeleri sonucunda Black, White, Red, Grey, Brown, Burgundy ve Cobalt adlı 7 salonda sergilenecek eserler belirlendi.

Uluslararası Sanal Engravist Baskıresim Bienali 12 Haziran-14 Eylül 2020 tarihleri arasında www.engravist.art sayfasından ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Konuyla ilgili Güzel Sanatlar Fakültemizden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız, aynı zamanda Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Sanat ve Tasarım ASD Başkanımız Prof. Dr. Levent Mercin, hem bu çok önemli başarıya imza atan öğrencilerimizi, hem de desteklerini hiç esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'a, Rektör Yardımcılarımıza, Genel Sekreterimize ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüze, öğrencilerimizin derslerine giren tüm hocalarımıza teşekkürlerini belirtti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Haziran 2020, Cuma / 2211 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler