Prof. Dr. Kazım Uysal Haber 14 Programına Konuk Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Akit TV’de yayımlanan Feridun Erdoğral’ın sunduğu Haber 14 programının konuğu oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Haber 14 programına katıldı.

Feridun Erdoğral tarafından sunulan programa video konferans yoluyla katılan Prof. Dr. Kâzım Uysal, konuşmasına üniversitemiz hakkında bilgiler vererek başladı ve şöyle konuştu:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 11 fakülte, 14 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul, 1 lisansüstü eğitim enstitüsü ve 18 araştırma ve uygulama merkezi olan büyük bir üniversitedir. Yaklaşık 45 bin öğrencimiz var. Öğrencilerimizin %64'ü lisans, %31'i önlisans, % 4'ü yüksek lisans ve % 1'i de doktora seviyesinde eğitim görmektedirler. 959 akademik ve 597 idari olmak üzere toplam bin 556 personelimiz vardır. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yerleşke alanı yaklaşık 8 milyon m2 dir. Yani ülkemizdeki yerleşke alanı en büyük üniversiteler arasındayız. Toplam kapalı alan büyüklüğümüz ise yaklaşık 370 bin m2 dir. Üniversitemiz içinde üç gölet, olimpik yüzme havuzu, kapalı ve açık spor tesisleri vardır. KYK kız öğrenci yurtlarımız yerleşke alanı içindedir, erkek yurtlarımız ise yerleşke alanımıza yürüme mesafesinde olup yurtlarımız ihtiyacı karşılayacak kapasitededir. Şu anda yurtlarımıza müracaat edip de dışarda kalan öğrencimiz yoktur. 

Üniversitemizde koronavirüs salgını başlamadan önce uzaktan eğitim yoluyla çok az sayıda ders verilirken, bugün 5 binin üzerinde ders uzaktan eğitim yolu ile verilmektedir. Koronavirüs salgını başlayınca ve YÖK tüm üniversiteler için uzaktan eğitim kararı alınca ilgili arkadaşlarımız, özellikle Uzaktan Eğitim Merkezi ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personelimiz ile el ele vererek uzaktan eğitim sistemi altyapısını güçlendirdik ve problemleri çözdük. Üç beş bin öğrencisi olan üniversitelerde uzaktan eğitim kısmen daha problemsiz olabilir. Ancak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi gibi yaklaşık 45 bin öğrencisi olan büyük üniversitelerde binlerce dersi uzaktan vermek elbette kolay değildir. Ancak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi hamd olsun bunu başarmıştır. Şu anda final sınavı dönemindeyiz. Şu ana kadar çok büyük ve çok uzun süreli bir problem yaşamadık. Bizden kaynaklı olmayan problemleri de kısa sürede çözdük.

SALGIN SAYESİNDE BÜYÜK BİR DİJİTAL DÖNÜŞÜM YAŞANDI

Üniversitemizin uzaktan eğitime geçiş sürecinde yaptığı çalışmaların neler olduğu sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Uysal, “Salgından önce 3 sunucu ile işlem yapıyorken şimdi 6’sı uzaktan eğitme ayrılmış olan 12 sunucuya sahibiz. Depolama alanımızı da 11 TB’tan 16 TB’a çıkarttık ve bunu da büyük ölçüde Uzaktan Eğitim Merkezimize tahsis ettik. Önümüzdeki güz döneminde ve sonraki dönemlerde normalleşme sağlansa bile salgın sürecinde edindiğimiz deneyimlerle uzaktan eğitimin güzel yanlarını daha da geliştireceğiz. Artık normalleşme sağlansa bile uzaktan eğitim, eğitim sisteminin önemli bir parçası haline geldi. Bu salgın döneminde kazandığımız teknoloji ve altyapı birikimi, bize oldukça mesafe kat ettirdi. Üniversiteler ve tüm dünya çok farklı bir yöne gidiyor. Biz de buna ilgisiz kalamazdık. Salgın süreci önceden de hedefimiz olan dijitalleşme ve uzaktan eğitim oranının arttırılmasını hızlandırmış oldu” ifadelerini kullandı.

“Teknolojik altyapının yanında akademik ve idari personelimiz de çok ciddi dönüşüm geçirdi ve uzaktan eğitime uyum sağladı” diyen Rektör Uysal, “Sadece dersleri değil senato ve yönetim kurulu toplantıları dahil tüm toplantılarımızı da video konferans yoluyla yaptık. Açıkçası teknolojik dönüşümü bu kadar hızlı şekilde sağlamış olmanın keyfini çıkarıyor ve memnuniyet duyuyoruz" şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLER ARADIKLARI HER ŞEYİ DPÜ’DE BULACAKLAR”

Erdoğral’ın bu yıl tercih yapacak öğrencilerin Kütahya Dumlupınar Üniversitesini neden seçmeleri gerektiği sorusuna da yanıt veren Uysal şunları söyledi:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 1992'de kurulan büyük bir üniversitedir. Üniversitemizin Kütahya gibi doğal güzellikleri çok zengin olan, tarihi eserleri ile bilinen, başta çini ve el sanatları olmak üzere birçok sanatın geleneksel olarak yapıldığı kadim bir Anadolu şehrinde olması da ayrı bir cazibe unsurudur. Kütahya Dumlupınar Üniversitesini tercih eden öğrencilerimiz eminim aradıkları tüm güzellikleri Üniversitemiz ve Kütahya'da bulacaklardır.

Kütahya Dumlupınar üniversitesi bilim ve teknoloji bakımından da oldukça iyi bir yerdedir. Özellikle son zamanlarda aldığımız projeleri son derece önemsiyorum. Ülkemizin öncelik alanları olarak belirlenen Enerji Depolama, Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği, Akıllı ve Yenilikçi Malzemeler, Hidrojen ve Yakıt Pilleri, Yeni Nesil Kompozitler ve Çok İşlevli Nanokompozit Malzemeler gibi alanlarda 100/2000 kapsamında doktora öğrencileri aldık ve çalışıyoruz. Üniversite - Sanayi iş birliğine çok önem veriyoruz. TÜBİTAK’ın 2244 olarak bilinen sanayiye nitelikli elaman yetiştirme amaçlı doktora programında projesi kabul edilen 47 üniversite arasındayız.

Bununla birlikte son zamanlarda üniversite dışı araştırma fonlarından aldığımız glütensiz gıda üretimi ve gümüş takı tasarımı ile ilgili de çok önemli projelerimiz kabul edildi. Üniversite kaynaklarımızdan oluşan BAP projelerimizin hem çeşitliliği hem de bütçelerini önemli derecede arttırdık ve özellikle öncelikli alanlara ciddi kaynaklar ayırdık. Eminim Kütahya Dumlupınar Üniversitesini tercih eden öğrencilerimiz bilim ve teknoloji sahasında da aradıklarını bulacaklar ve üniversitemizi tercih ettiklerinden memnun kalacaklardır. 

Üniversitemizin ne kadar rağbet gördüğünü en iyi anlatan misallerden birisi daha yeni sonuçlanan sıfır atıkla ilgili yaptığımız uluslararası afiş yarışmasıdır. Bu yarışmaya 67 ülkeden 2 binin üstünde afişle katılım sağlandı. Bu derece rekor katılım üniversitemize olan güvenin ve üniversitemizin başarısının en açık göstergelerinden birisidir. Kısaca üniversitemizi tercih eden öğrencilerimiz sadece bilimi değil, sanatı da sanatın çok çeşidini ve en güzelini de üniversitemizde bulacaklardır. 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi uluslararası bir üniversitedir. Üniversitemizde yaklaşık 2 bin civarında yabancı uyruklu öğrencimiz eğitim görmektedir. Sosyal açıdan bakıldığında da Anadolu’da yurt sorunu olmayan az sayıda üniversiteden biriyiz. Üniversite yerleşkemiz içindeki yeşil alanlar çok geniş. Öğrencilerimizin Kütahya’yı tercih etmek için çok fazla seçeneği var. Öğrencilerimiz Kütahya’ya geldiklerinde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaklar. Ben üniversite adaylarının Kütahya Dumlupınar Üniversitesini tercih ettiklerinde bilim, teknoloji, eğitim ve sosyal yaşam anlamında aradıkları her şeyi bulacaklarına eminim.

Uysal konuşmasının sonunda sunucu Feridun Erdoğral’a teşekkür etti ve iyi yayınlar dileklerini sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Haziran 2020, Cuma / 1637 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler