DPÜ’den Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Önemli Adım

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, TÜBİTAK 2244 - Sanayi Doktora Programına kabul edilen 47 üniversite arasında yer alarak ülkemizin sanayi alanında gereksinim duyduğu araştırmacı insan kaynağına katkı sunacak.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Heriş Seramik’in ortak projesi TÜBİTAK 2244 - Sanayi Doktora Programı kapsamında destek kazandı.

Üniversite - Sanayi iş birliğinin en önemli programlarından 2244 - Sanayi Doktora Programı'na Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Heriş Seramik Turizm A.Ş.nin (Güral Porselen ve Vitrifiye) yaptığı ortak başvuru, TÜBİTAK tarafından kabul gördü. Böylece üniversitemiz bu program kapsamında projesi kabul edilen 47 üniversiteden biri oldu. Aynı zamanda 2018 yılında başlayan bu programda üniversitemizin ilk kez projesi desteklendi.

GÖÇMEZ: BU PROGRAMDA YER ALAN ÜNİVERSİTELERDEN BİRİ OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Projenin yöneticisi ve danışmanı olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, konuyla ilgili şöyle konuştu: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak, TÜBİTAK 2244 - Sanayi Doktora Programı’nda yer alan üniversitelerden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Projemizde Mühendislik Fakültemizde görev yapan akademisyenlerimiz Prof. Dr. Ramazan Köse, Doç. Dr. Mustafa Tuncer ile Fen Edebiyat Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Nurgün Büyükkıdan da danışman olarak yer alıyor. Öte yandan program kapsamında ikisi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, biri Makine Mühendisliği, biri de Kimya alanında öğrenim gören dört doktora öğrencimiz, teorik bilgilerini sanayi alanında uygulama şansına ve burs almaya hak kazandılar. Elde edilen bu başarıda öncelikle Heriş Seramik Turizm A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral’a projedeki danışman arkadaşlarıma ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyor, projenin Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

UYSAL: EMEĞİ GEÇEN TÜM ARKADAŞLARI TEBRİK EDERİM

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Üniversite-Sanayi iş birliğinin en somut örneklerinden biri olan TÜBİTAK 2244 - Sanayi Doktora Programı’na Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak dâhil olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bundan sonra da Kütahya’da bulunan diğer firmalarla benzer projeler ve iş birliklerini artıracağız. Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerinden olan Milli Teknoloji Hamlesi’nin önemli bileşenlerinden biri olarak kabul edilen TÜBİTAK 2244 - Sanayi Doktora Programı, doktora derecesinde eğitim alan öğrencilerin aldıkları teorik bilgileri, sanayide uygulayabilmeleri fırsatının yanında öğrencilere eğitim sırasında 4 yıllık burs, mezuniyet sonrası da en az 3 yıllık istihdam olanağı sağlıyor. Bu vesile ile proje de emeği geçen başta Heriş Seramik Turizm A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral ve Proje Yöneticisi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ederim.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Haziran 2020, Cuma / 3807 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, sakarya üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler