DPÜ’den Covid-19 Döneminde Herkes İçin Sosyal Yaşam ve Erişilebilirlik Toplantısı

Üniversitemizin Engelli Öğrenci Birimi tarafından düzenlenen ve Akdeniz Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya İşitme Engelliler ve İşaret Dili Eğitim Derneğinin katıldığı Covid-19 Döneminde Herkes İçin Sosyal Yaşam ve Erişilebilirlik Toplantısı video konferans yöntemi ve Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın açılış konuşması ile gerçekleşti.

DPÜ Engelli Öğrenci Biriminin düzenlediği Covid-19 Döneminde Herkes İçin Sosyal Yaşam ve Erişilebilirlik Toplantısı video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Toplantı Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın açılış konuşmaları ile başladı. 10-16 Mayıs Engelliler haftası nedeniyle yayına katılan engelli öğrenciler için farkındalık konuşması yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Toplumca Covid-19 döneminde sizleri daha iyi anladığımızı düşünüyorum. Çünkü evden çıkamayan o kadar çok engelli kardeşlerimiz var ki, şimdi onları daha iyi anlayabiliyorum. Bu nedenle üniversitemizde engellerin kaldırılması yönünde yapılan çalışmaları yakından takip etmekteyim” dedi.

Üniversitemizde Covid-19 salgını sürecinde alınan önlemlere de değinen Prof. Dr. Uysal, daha sonra uzak eğitim süreci hakkında misafirlerden gelen sorular üzerine açıklamalarda bulundu.

Toplantıya katılan YÖK Engelli Komisyonu Üyesi Öğr. Gör. Dr. Yahya Çıkılı, eğitimde erişilebilirlik konuları arasında eğitim çalışmalarının erişilebilirliği konusunda kendilerine geri bildirimlerin yapıldığını ve özellikle Osmanlıca dersinin engelli bireylerce de alabilmeleri için isteklerinin olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Yardımcı Teknolojiler Sorumlusu Sarper Arıkan, Covid-19 döneminde uzaktan eğitim uygulamalarında ve dijital içeriklerde erişilebilirlik ölçütlerinin nasıl olması gerektiğine değinerek ekran okuyucu erişilebilirliği uygulamaları ile uzaktan eğitim için kullanılan internet sayfaları ve dokümantasyonların erişilebilir tasarımlarla hazırlanması için dikkat edilmesi gerekenlere değindi. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatör Yardımcısı İsmet Çavdar, uzaktan eğitim çalışmalarında engelli bireylere yönelik evrensel tasarım ilkelerinin uygulaması gerekliliği üzerine bilgiler aktardı.

Konya İşitme Engelliler ve İşaret Dili Eğitim Derneği Başkanı Abdullah Sevinç ise toplantıdaki tüm konuşmaları işaret diline çevirerek sunduğu katkının yanında, Covid-19 döneminde işitme engellilerin yaşadığı sıkıntılar hakkında çözüm önerilerinde de bulundu. Aynı zamanda olimpiyat şampiyonu milli bir sporcu olan Abdullah Sevinç, toplantıya katılan misafirlere Covid-19 döneminde fiziksel egzersizler ve evde yapılabilecek sportif faaliyetler hakkında da hatırlatmalarda bulundu.

Toplantının moderatörlüğünü yürüten Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörümüz Ali Osman Altınay ise üniversitemizde Covid-19 döneminde yürütülen erişilebilirlik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren toplantı katılan tüm misafirlerin iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Mayıs 2020, Cumartesi / 1745 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler