Prof. Dr. Kazım Uysal’dan Ülgen Roket Takımı’na Destek

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Havacılık ve Uzay Topluluğunun 2020 Teknofest çalışmaları çevrimiçi toplantılarla sürerken Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, düzenlenen son toplantıya katılarak hem öğrencilerimize desteğini sundu hem de çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DPÜ Uzay ve Havacılık Topluluğu, uzaktan eğitim sürecinde de çalışmalarına devam ediyor.

Üniversitemizin bünyesinde 2018 yılında kurulanrak Mühendislik ve Uzay Bilimi alanında çalışmalar yürüten Uzay ve Havacılık Topluluğumuzun öğrencileri, Covid-19 virüsünden dolayı memleketlerinde olsalar da çalışmalarını internet üzerinden sürdürüyorlar.

Bu yıl Gaziantep'te düzenleneceği duyurulan TEKNOFEST yarışmasının hazırlıklarına danışman öğretim üyemiz Prof. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu ve Arş. Gör. İnci Umakoğlu’nun rehberliğinde devam eden Ülgen Roket Takımı'nın internet üzerinden yaptığı toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal da katıldı. 

Prof. Dr. Kâzım Uysal, topluluğumuzun çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade etti ve bu yılki TEKNOFEST için yürütülen çalışmalar hakkında akademisyenlerimizden ve öğrencilerimizden bilgiler aldı. Uysal, Ülgen Roket Takımı'nda görev alan öğrencilerimize ve danışmanlarına çalışmalarında desteklerini ifade etti. Rektörümüzün toplantıda yer alması ve çalışmalara ilgi göstermesi karşısında takım üyeleri de memnuniyetlerini ifade ettiler.

Öte yandan, 2019 yılında TEKNOFEST kapsamında katıldığı Roket Yarışması Alçak İrtifa Kategorisinde 517 takım arasından finale kalmayı başaran Uzay ve Havacılık Topluluğumuz, 2020 TEKNOFEST Roket Yarışmasına Alçak İrtifa ve Orta İrtifa kategorilerinde katıldı ve ilk rapor olan ÖTR (Ön Tasarım Raporu) aşamasını başarıyla geçti. Alçak irtifa kategorisinde 177 takım arasında 57. olan topluluğumuz, orta irtifa kategorisinde ise 158 takım arasında 38. sırayı aldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Mayıs 2020, Cuma / 1674 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler