Prof. Dr. Kazım Uysal’ın Biz Bize Yeteriz Türkiyem Şiiri Türkü Oldu

Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın yazarı olduğu Biz Bize Yeteriz Türkiyem şiiri, halk ozanı Aşık Temel Turabi tarafından türkü olarak yorumlandı.

Halk Ozanı Aşık Temel Turabi Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ adlı şiirini türkü olarak yorumladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Senatosu 31 Mart 2020 tarihinde düzenlenen toplantıda ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına bir maaşla destek kararı almış, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal da kaleme aldığı ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ adlı bir şiirini kamuoyu ile paylaşmıştı.

Sosyal mecralarda oldukça ilgi gören Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Senatosunun kararı ve Rektörümüzün şiiri, halk ozanı Aşık Temel Turabi’nin de dikkatini çekti ve beğenisini kazandı. Her hafta pazar günleri Facebook üzeriden Türkü Harmanı adını verdiği programında canlı yayın yapan Aşık Temel Turabi, geçtiğimiz 26 Nisan günü yaptığı yayında Rektörümüzün ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ şiirini kendi sazı ve sözü ile yorumladı.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Nisan 2020, Pazartesi / 1783 defa okundu.