DPÜ Kampüsündeki Patiler Unutulmadı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Covid-19 salgını sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan Evliya Çelebi Yerleşkemizdeki hayvan dostlarımıza mama verdi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Evliya Çelebi Yerleşkemizde yaşayan hayvanlara yiyecek bıraktı.

Rektörümüze, Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Batur da eşlik etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, yaptığı açıklamada yerleşkemizdeki köpekler için şunları söyledi:

Hiçbir yaratık boşuna yaratılmamıştır. Sokak hayvanları, özellikle köpekler de boşuna yaratılmayan önemli hikmet ve gayeleri olan canlılardır. İnsana sadık bir arkadaş olmasının yanında insanı ve insanın sahip olduklarını koruma ile görevlidirler. Anatomik yapıları ve ruhları bu görevi yapmaya uygun hayvanlardır. Bundan dolayı insana yakındırlar ve insanla birlikte yaşarlar. Biz yörük çocuğuyuz. Hayatımızda köpeklerin önemli bir yeri vardır. Sürülerini, yeri gelir evini ve her şeyini onlara emanet edersin. Kendi hayatlarını tehlikeye atarak insanı korurlar. Ancak günümüzde insan ve toplum yaşantısı değişmiştir. Haliyle köpeklerin konumu ve yaşantısı da değişmiştir. Bizde dostluk ve arkadaşlık pazara kadar değil mezara kadardır. Şimdi onlara ihtiyacımız yok diye hor göremeyiz. Özellikle şu günlerde besine ihtiyaçları var. Öğrencilerimiz gidince yalnız ve aç kaldılar. Biz de DPÜ kampüsünde olan kedi ve köpekleri besliyor ve onlara sahip çıkıyoruz."

Uysal yerleşkemizdeki hayvan dostlarımız için yazdığı şiiri de paylaştı:

DPÜ Kampüsündeki Hoş Hoşlar

Siz gidince garipleşti hoş hoşlar

Anlamlı anlamlı etrafa bakarlar

Merakla can dostlarını sorarlar

Güzel kampüsümüzde rahatlar

Fakülte önlerinde yatıp uyurlar

Rüyalarında gençlerle oynarlar

Bahar geldi, artık üşümüyorlar

Sürü halinde koşup duruyorlar

Eminim can dostlarını arıyorlar

Korona pandemisini bilmezler