Journal of Scientific Reports-A Yayın Hayatına Başladı

Yayın hayatında 20. yıla giren Dumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, Journal of Scientific Reports-A adını alarak TR ULAKBİM Dizini tarafından taranmaya başladı.

Dumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, Journal of Scientific Reports-A adını aldı.

2000 yılından bu yana yayımlanan dergimiz, akademik yükselme ölçütlerini taşıma özelliklerini en üst düzeye çıkartarak uluslararası alanda tercih edilen bir yayın olma hedefiyle kendisinde köklü değişiklikler yaptı.

Bu kapsamda ‘Journal of Scientific Reports-A’ adını alan dergimiz Ülkemizin en seçkin dergi dizinlerinden olan ULAKBİM TR Dizin tarafından da taranmaya başladı. Ayrıca dergimizin 2019 yılı Haziran ve Aralık sayılarındaki makaleleri de bu dizin altında kabul edildi.

ŞEN: ESCI BAŞVURUMUZU YAPACAĞIZ

Yayın hayatına yeni ismi ile devam edecek olan dergimizde bir diğer köklü değişiklik de yayın dili oldu. Journal of Scientific Reports-A makalelerini bundan böyle İngilizce olarak kabul edecek. 

Atılan bu büyük adımın ardından dergimizin diğer dizinlerde yer alma sürecine de hız verildi. Konuyla ilgili bilgi veren Fen Edebiyat Fakültesi Biyokimya Bölümümüzün öğretim üyelerinden olan ve derginin editörlerinden Doç Dr. Fatih Şen, derginin en kısa sürede ESCI kapsamında başvurusunun yapılacağını bildirdi.

UYSAL: YENİ DERGİLER İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Türkçe yayınlar için ‘Journal of Scientific Reports-B’ dergisinin basılmasını amaçladıklarını ifade eden Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümümüzün öğretim üyelerinden ve derginin editörlerinden Prof. Dr. Önder Uysal ise "Bu dergimizi de TR Dizin kapsamı altında değerlendirme sürecini başlatmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Gündemlerinde bir dergiyi daha yayın hayatına almanın olduğunu söyleyen Prof. Dr. Uysal, "Yine lisansüstü öğrenci mezuniyet kriterlerine bağlı olarak gerekli yayın şartlarının karşılanması ve ya sempozyum konferans gibi etkinliklerdeki yayınların basılabilmesi amacı ile ‘Journal of Scientific Reports-C’ isimli dergimizin çalışmalarına da başlamış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

Uysal, sözlerini "Yeni dergilerimizin gsjsra.com, gsjsrb.com ve gsjsrcc.com adresli internet sitelerini kurduk ve güncellemeye başladık. İletişim adreslerimize bu sitelerden ulaşabilirsiniz. Siz değerli akademisyenlerimizin yayınlarını dergimizde değerlendirmekten memnuniyet duyacağımızı bildirir, çalışma hayatınızda başarılar dileriz" diyerek noktaladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Mart 2020, Cumartesi / 2371 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler