Vergi Haftası’nda Mali Dünyada Dijitalleşme Konuşuldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Defterdarlığı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile Kütahya Mali Müşavirler Odasının ortaklaşa düzenlediği ve Prof. Dr. Ersan Öz ile Selçuk Gülten’in konuşmacı oldukları Mali Dünyamızda Dijitalleşmenin Getirdikleri ve Vergilemeye Zarif Dokunuşlar başlıklı panel KÜTSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Vergi Haftası nedeniyle Kütahya'da Mali Dünyamızda Dijitalleşmenin Getirdikleri ve Vergilemeye Zarif Dokunuşlar başlıklı panel düzenlendi.

Düzenlenen panele Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Atilla Batur, Kütahya Defterdarı Ömer Faruk Önel, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Selman Hatipoğlu, Kütahya SMMM Başkanı Halil Hamzaoğlu ve Kütahya Dumlupınar Üniversitemizin lisans ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.

KÜTSO, Kütahya Mali Müşavirler Odası, Kütahya Defterdarlığı ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği panele Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Zortuk'un başkanlık etti. Panelde Pamukkale Üniversitesi Öğr. Gör. Ersan Öz ve Mali Müşavir Selçuk Gülten panelist olarak yer aldı. Prof. Dr. Ersan Öz son yasal değişiklikleri ele alarak vergi sistemi üzerine önemli tespitlerde bulundu. Serbest Mali Müşavir Selçuk Gülten, vergi uygulamalarında belge, kayıt ve beyan sisteminde dijitalleşme ile meydana gelen gelişmelere değindi.

Konuşmacılar gün geçtikçe daha da yaygınlaşan dijital sistemlerin her alanda olduğu gibi ticaret ve vergilendirme alanlarında da kullanıldığını ifade ettiler ve orta ve uzun vadede ayakta kalacak olan şirketlerin dijital dönüşümü tamamlayan şirketler olacağı üzerine görüş bildirdiler.

Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Ersan Öz ve Selçuk Gülten'e konuşmalarından dolayı teşekkür edilerek hediyeler sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Şubat 2020, Salı / 1544 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, dpü engelsiz öğrenci birimi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler