Rektörümüz Millet Kütüphanesi’nin Açılışına Katıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Murat Zengin, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nin Ankara’da düzenlenen açılış törenine katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin açılış törenine katıldı.

Ankara'da düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Millet Kütüphanemiz tam bir külliye olarak hizmet verecek. Burayı, sadece kitap raflarının dizili olduğu bir mekân değil, aynı zamanda ilim erbabını buluşturan bir ilim merkezi ve bir kültür merkezi olarak tasavvur ettik. Kitap kültürü etrafında çalışmaların icra edileceği, ilim meclislerinin toplanacağı bir mekân olarak inşa ettik” dedi ve Millet Kütüphanesi'nin Türkiye'ye ve dünyaya hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, açılış için dua etti. Duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ve eşi Ziraat Mirziyoyeva, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açılış kurdelesini kesti.

UYSAL: MİLLETİMİZİN MEDAR-I İFTİHAR VESİLESİ OLACAK BİR ESER

Millet Kütüphanesi'nin açılış töreninin ardından Prof. Dr. Kâzım Uysal da bir açıklamada bulundu.

Uysal, "Bugün, Millet Kütüphanesi'nin açılış merasimine katıldık. Milletimiz için medar-ı iftihar vesilesi olacak bir eser vücuda getirilmiş. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler" diyerek kütüphanenin milletimize hayırlı olması dileğine bulundu.

Törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Murat Zengin ile birlikte katılan Rektörümüz, törenin ardından kütüphanedeki kitapları inceledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Şubat 2020, Cuma / 1755 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler