Prof. Dr. Kâzım Uysal Medya Temsilcileriyle Buluştu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ve rektör yardımcılarımız, Kütahya’nın ulusal ve yerel medya temsilcileriyle Üniversitemizde bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, ulusal ve yerel medya temsilcilerini ağırladı.

Üniversitemizin Konuk Evi'nde düzenlenen toplantıya Rektörümüzün yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Prof. Dr. Hasan Göçmez, Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Batur ile Kütahya Gazeteciler Cemiyeti ve Kütahya medyasının temsilcileri ve idari personellerimiz katıldı.

"YENİ FAKÜLTE VE BÖLÜM TALEPLERİ YÖK'TE"

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin 27 yıllık köklü bir üniversite olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kâzım Uysal, "3 enstitü, 10 fakülte, 2 yüksekokul ve 14 meslek yüksekokulu ile eğitim veriyoruz. Hem yeni fakülte hem de yeni bölümler kurulması için sunduğumuz teklifler YÖK tarafından değerlendiriliyor. Buradan gelecek olumlu haberlerle yakında daha da büyüyen ve gelişen bir üniversite olacağız" dedi.

"Üniversitemizin öğrenci sayısında son yıllarda görülen düşüşü yeni dönemde tersine çevirdik" diyen Prof. Dr. Uysal, "Yüzde 78'de olan doluluk oranları yüzde 86'ya yükseldi. Bu konuda hedefimiz yüzde 100'e ulaşmak. Ancak bu da daha çok çalışmayla olacak bir şey. Çalışmalarımızı hem daha çok tercih edilen hem de daha başarılı öğrencilerin tercih etmek istediği üniversite olma yönünde ilerletiyoruz" şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN KOYDUĞU HEDEFİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yabancı uyruklu öğrenciler tarafından tercih edilen bir üniversite olduğunu ifade eden Uysal, Cumhurbaşkanımızın üniversiteler için belirlediği hedef doğrultusunda biz de yabancı uyruklu öğrenci sayımızı arttırmayı önceliklerimiz arasına aldık. Bu kapsamda da 2018-2019 döneminde 175 olan TÖMER öğrenci sayımızı bu yıl 526'ya, 1252 olan yabancı uyruklu öğrenci sayımızı da 1785'e yükselttik. Diğer yandan imzaladığımız anlaşmalarla yurt içinde ve yurt dışında yeni iş birlikleri sağlıyoruz. Buraya gelen öğrenci ve akademisyenler ülkelerinde bizim birer kültür elçimiz oluyor. Tüm bu çalışmalarla uluslararasılaşma hedefimizi de en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"PROJELERE VERİLEN DESTEKLERİ ARTTIRDIK"

Üniversite - Sanayi İş Birliği Projelerine de değinen Uysal, "Geldiğimizde 20 bin TL olan proje destek bedellerini 50 bin TL'ye yükselttik. 50 bin TL destekli projeler şu anda 300 bin TL. Geçen dönem yalnızca iki kalemde olan destekler şu anda artı 7 kalemde daha veriliyor. Akademik yükselme kriterlerimizi de değiştirdik ve liyakate dayalı bir sisteme geçiyoruz. Bunun yanında TÜBİTAK'ın ortaya koyduğu 2244 Üniversite - Sanayi İş Birliği Projeleri kapsamında Kütahya'da NG Grup, Güral Porselen ve Keramika ile 3 proje anlaşması imzaladık ve şu anda 18 doktora öğrencimiz alacakları burslarla bu şirketlerin üretim süreçlerine katılıyor ve öğretim üyelerimizle birlikte danışmanlık yapıyorlar. Kütahya'nın bu değerli üç firmasına da teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek Teknokent kurulum çalışmalarına hız verdiklerini ve firmaların birkaç yıl içinde Teknokent bünyesinde çalışmaya başlayarak Kütahya'nın sanayisine güç vereceğini söyledi.

DUMLUPINAR'A 100. YILDA 100 PROJE

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin bilim ve eğitimde olduğu gibi sanat ve sporda da başarılar elde eden bir üniversite olduğunu söyleyen Rektörümüz "Kros takımımız daha önceki gün iki Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye ikinciliği elde etti. Bunun yanında biliyorsunuz 2022 yılı Dumlupınar zaferinin 100. yılı. Prof. Dr. Mustafa Aydın hocamız başkanlığında Üniversitemizde oluşturulan kurulla '100. yılda 100 proje' başlıklı çalışmanın projeleri belirlendi. Kütahya Valiliğinin eşgüdümünde yürütülen projeyle 2022'ye kadar Dumlupınar'ı Çanakkale kadar tanınan adeta ikinci bir Çanakkale olacak bir yer haline getirmeyi planlıyoruz" dedi. Uysal, DPÜ'de yürütülen sosyal sorumluluk projeleri ile geleneksel sanatımız çininin 16. yüzyıl tekniğiyle üretimi için yürütülen projelerin ilk ürünlerini verdiğini söyledi.

Prof. Dr. Kâzım Uysal, Üniversitemizin farklı yerlerinde yapılacak toplantılarla birimlerimizin çalışmalarının ulusal ve yerel medya ile daha ayrıntılı paylaşılacağını ve medyanın bu konuda kendilerine verecekleri desteğin Kütahya'nın ve Üniversitemizin tanıtımına önemli katkı sunacağını söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.

Toplantı ulusal ve yerel medya temsilcilerinden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Şubat 2020, Çarşamba / 2008 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü tto, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler