DPÜSEM’de Bilirkişilik Eğitimi Başvuruları Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniverisitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DPÜSEM) tarafından Adalet Bakanlığının onayıyla verilen Bilirkişi Temel Eğitimlerine başvurular başladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin vereceği Bilirkişilik Temel Eğitimi'ne başvurular başladı.

DPÜSEM'in Adalet Bakanlığından onay alan Bilirkişilik Temel Eğitimi, bu yıl ikinci kez verilecek eğitim için öğrencilerini bekliyor. 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı ders olmak üzere en az 24 saat verilecek eğitimlerin sonunda kursiyerler eğitimi başarıyla tamamladıklarını gösteren bir belgeye sahip olacaklar.

Eğitimlerle ilgili açıklama yapan DPÜSEM Müdürü Öğr. Gör. Bülent Gül, Adalet Bakanlığının iznini alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin DPÜSEM aracılığıyla Bilirkişilik Temel Eğitimi vereceğini ve başvuruların başladığını bildirdi.

Yönetmelik gereği 24 kontenjanlarının olduğu bildiren Gül, "Bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren bir eğitimdir. Adaylar, beş yıllık kıdeme sahip olduğunu gösterir resmi belge (SGK veya Oda kaydı) ile başvuruda bulunabilecekler. Ayrıca eğitimlerimiz için herhangi bir mezuniyet şartı da aranmıyor" dedi.

"SERTİFİKASI OLMAYANLAR BİLİRKİŞİLİK YAPAMAYACAK"

2017 yılında çıkan yasayla bilirkişilik sisteminde önemli değişiklikler olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Gül, "6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında, 'Bilirkişilik Yönetmeliği' 03.08.2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilerin Bilirkişilik Temel Eğitimi almaları ve sertifika sahibi olmaları zorunluluğu getirildi. Bu eğitimi almayanlar bundan sonra bilirkişilik yapamayacaklar" ifadelerini kullandı.

Gül şöyle devam etti:

Temel eğitim, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere en az 24 ders saatinden oluşur. Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara temel eğitimi tamamladıklarına dair bir belge verecektir. Bilirkişilik temel eğitimine katılarak sertifika sahibi olan kişiler, Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıkları tarafından yapılan bilirkişilik ilanında belirtilen diğer şartları da sağlamaları halinde, almış oldukları sertifika ile birlikte bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir.”

Gül, son olarak DPÜSEM'in eğitimleri ile ilgili DPÜSEM web sitesinden ve siterde yer alan iletişim numaraları üzerinden bilgi alınabileceğini söyledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Şubat 2020, Pazartesi / 1582 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler