IEEE Türkiye Öğrenci Kolları Çalıştayı DPÜ’de Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde 5-9 Şubat 2020 tarihlerinde düzenlenecek IEEE (Uluslararası Elektrik Elektronik Mühendisliği Enstitüsü) Türkiye Öğrenci Kolları Çalıştayı, düzenlenen açılış töreniyle başladı.

IEEE Türkiye Öğrenci Kolları Çalıştayı DPÜ'de başladı.

Güzel Sanatlar Fakültemizdeki Kırmızı Salon'da düzenlenen açılış törenine Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Mustafa Aydın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, akademik ve idari personellerimiz ve DPÜ IEEE Topluluğu öğrencilerimiz ve IEEE Türkiye'ye üye öğrenciler katıldı.

UYSAL: BU ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MEMNUNUZ

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, açılış konuşmasında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğrencileri selamlayarak 'IEEE'nin 150'den fazla ülkede üyeleri olan büyük bir topluluk olduğunu biliyorum. Böyel bir ailenin Türkiye'deki üyelerini Kütahya'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kütahya'ya hoşgeldiniz" dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yakın zamanda Eğitimde Erişilebilirlik Ödülü aldığını hatırlatan Prof. Dr. Kâzım Uysal, "Üniversitede göev yapan arkadaşlarımız, görme engelli öğrenci ve personellerimiz için bir program hazırladılar ve engelli bireyler o programla yerleşkemiz içinde istediklere her yere gidebiliyorlar. Arkadaşlarımız bu programı da bir ücret karşılığı değil insana ve insanlığa hizmet amacıyla hayata geçirdiler. Bildiğim kadarıyla IEEE Topluluğu da gönüllü olarak yürüttükleri etkinliklerle öne çıkan bir topluluk. Bir yerde yaşanan soruna siz gençlerin herhangi bir beklentiye girmeden çözüm bulma arayışınız, her şeyin maddeye dayandığı bu dönemde, çok önemli bir davranış. Bu anlamda da sizleri tebrik ediyorum. Bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan da memnuniyet duyuyoruz. Eğitimin sosyalleşmenin ve ilerlemenin en iyi yolu da öğrencilerin yürüttüğü etkinliklerdir. Etkinliğinizin ve Kütahya'da geçirdiğiniz zamanın verimli geçmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

IŞIK: ÖĞRENCİLERİMİZİN KATKISINI YİNE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN KULLANACAĞIZ

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık ise Rektörümüzün de sözünü ettiği günümüzün üniversite gençlerinin hemen her alandaki çalışmalarda aktif rol almasından memnuniyet duyduklarını ve Kütahya özelinde başlattıkları İkametkart projesine üniversite öğrencilerinin sunduğu katkının takdire layık olduğunu söyledi ve "Bir yerde kalıplaşmış düzeni değiştirecek olan şey o bölgede gençlerin ağırlığını koymasıdır" dedi.

Kütahya'da öğrenim gören öğrencilerin sunduğu katkıyı yine öğrenciler için kullanacaklarını söyleyen Prof. Dr. Âlim Işık," Öğrencilerimizle bu yıl bir anket yapacağız. Öğrencilerimizin seçeceği bir sanatçıyı Kütahya'ya getireceğiz ve burada ücretsiz konser verdireceğiz. Belediyemizin açacağı yeni kültür merkezindeki konferans salonlarında cüzi miktarlarla, hatta mümkünse ücretsiz olarak, etkinlikler yapmalarını sağlayacağız. Bu şehri üniversite öğrencilerinin tercihe deceği bir şehir yapmak için elimizden geleni yapacağız "

Açılış töreni Çalıştay programı sunumu ile sona erdi.

IEEE Türkiye Öğrenci Kolları Çalıştayı 9 Şubat Pazar gününe kadar sürecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Şubat 2020, Çarşamba / 2151 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler