DPÜ AKUK Elazığ’da

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Topluluğu (DPÜ AKUK) Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli depremin ardından arama kurtarma ve sosyal yardım çalışmalarına katılmak üzere Elazığ’daki çalışmalarını sürdürüyor.

DPÜ Arama Kurtarma ve Koruma Topluluğu deprem sonrası çalışmalara katkı sağlamak için Elazığ'a gitti.

24 Ocak akşamı Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde bir deprem olduğu haberini alan DPÜ AKUK üyeleri, deprem sonrası arama kurtarma ve sosyal yardım çalışmalarına katkı ve destek sağlamak amacıyla, hazırlıklarını tamamlayıp yola çıktı ve depremin ertesi günü Elazığ'a ulaşarak çalışmalarına başladı.

DPÜ AKUK Topluluk Danışmanı ve DPÜ Afet ve Acil Durum Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ AFAMER) Müdürü Prof. Dr. Hakan Aykul deprem olduğu andan itibaren acil durum eylem planlarını hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Operasyon kararı alındıktan sonra Kütahya'da bulunan ve ara tatil sebebiyle memleketlerinden Kütahya'ya gelen 15 kişilik AKUK üyesi öğrencimizle gerekli hazırlıkları yaptık. 25 Ocak itibariyle ekibin, Kütahya Teknik Bilimler MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümünde görev yapan Öğr. Gör. Bülent Buldu gözetiminde ve Topluluk Başkanı Mühendislik Fakültemizin Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yaşar Ümit Garip yönetiminde afet bölgesine ulaşmasını sağladık. Ekibimiz Elazığ'da afetzedelere yardım çalışmalarına başladı" dedi.

2010 yılında Elazığ'ın Kovancılar ilçesindeki depremde de DPÜ AKUK'un görev yaptığını o gün olduğu gibi bugünde Elazığ ve Malatya'yla tek yürek olduklarını söyleyen Prof. Dr. Hakan Aykul, afet haberinin alınmasının ardından gösterdikleri yüksek hassasiyet ve sağladıkları destekler için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teşekkürlerini sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Ocak 2020, Pazartesi / 2039 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler