DPÜ TEBP Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Manisa Celal Bayar Üniversitesinin sekretaryasını yaptığı Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu (TEBP) temsilciler kurulu toplantısı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu toplantısı düzenlendi.

Toplantının Tavşanlı Göbel'de yapılan açılış etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörümüz Ali Osman Altınay ve platformun temsilcileri ile katıldı.

UYSAL: TÜRKİYE'NİN EN ÇOK ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİNE SAHİP EĞİTİM KURUMUYUZ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak böyle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmalarından memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, "Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak Türkiye'de en çok Erişilebilirlik Belgesine sahip eğitim kurumuyuz. Engelli vatandaşlarımızın eğitim haklarının önündeki fiziki engelleri kaldırmaya devem ettiğimiz gibi, onlara bilişim alanında da erişilebilir ortamlar sunma konusunda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

ATAÇ: BİLTEVT2020 KONGRESİNDE SİZLERİ ARAMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Manisa Celal Bayar Üniversitesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Ataç, ‘Engelsiz Bilişim’ çalışmalarını önemsediklerini ifade ederek, “Buraya sizlere verdiğimiz desteği göstermek ve birlikte neler yapabileceğimizi konuşmak için geldik. 10-12 Eylül 2020 tarihlerinde Manisa’da ev sahipliği yapacağımız BİLTEVT2020: Uluslararası Engelsiz Bilişim 2020 kongresinde sizleri aramızda görmek bizi mutlu edecektir” dedi.

Evliya Çelebi Yerleşkemizdeki Engelli Öğrenci Biriminde düzenlenen ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç ile farklı illerden gelen 18 temsilcisinin katıldığı toplantıda ise engelsiz bilişim çalışmalarının mevcut durumu ve bundan sonra neler yapılabileceği tartışıldı.

Toplantının ardından konuklarımıza Evliya Çelebi Yerleşkemiz ve Engelsiz Öğrenci Birimi gezilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Ocak 2020, Salı / 1363 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler