Prof. Dr. Muammer Gavas Manşetlerle Kütahya Sergisi’ne Katıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muammer Gavas, Kütahya protokolünün de katıldığı Kütahya Gazeteciler Cemiyetinin 40. yılı nedeniyle düzenlenen ‘Manşetlerle Kütahya’ adlı serginin açılışına katıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muammer Gavas, Kütahya Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği Basın Sergisi'ne katıldı.

Sera Kütahya AVM’de düzenlenen sergiye Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya milletvekilleri Ahmet Tan, Ceyda Çetin Erenler, İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, çeşitli kurumların il müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, Kütahya basınından temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

"BİRLİKTELİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ"

Serginin açılış konuşmasını yapan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, hem 10 Ocak Gazeteciler Gününü hem de Kütahya Gazetecileri Cemiyetinin 40. yılını birlikte kutladıklarını dile getirdi.

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında sağlanan birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini yaşadıklarını işaret eden Başkan Sağlam, “Toplumu en doğru şekilde bilgilendirmek için gecesini gündüzüne katan meslektaşlarımın yönetim kurulum adına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi, halkın talep ve beklentilerinin kamuya iletilmesi, ilimizin ve ülkemizin tanıtılması gibi birçok konuda önemli görevler üstlenen yerel basının aynı özveriyle görevini yerine getirmeye devam edeceklerine inanıyorum” dedi. 

IŞIK: VATANDAŞIN VİCDANININ SESİ OLUYORSUNUZ

Başkan Sağlam’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık, “Gerçekten çalışan, vatandaşın vicdanının sesi olan tüm değerli gazetecilerimiz ile sahte ve platformdan toplum adına görev yaptığını düşünen ama gerçekle ilgisi olmayan haberlerle toplumu karıştıranları ayırmamız gerektiğini düşünüyorum. Buradaki arkadaşlarımız gerçekten emeğiyle, haber peşinde koşan, toplumun sesini idarecilere, idarenin düşündüğünü topluma yansıtmaya gayret eden aracı görevindeki çok değerli hizmet yapan kıymetli insanlar. Emek veren, alın teriyle yuvasına helal ekmek, helal para götürmek için gece gündüz demeden toplumun sesi olmaya özen gösteren siz değerli çalışanları bir kez daha kutluyorum” diye konuştu. 

"BU BİRLİKTELİK DAHA GÜZEL İŞLERE YOL AÇACAK"

Kütahya Milletvekili İshak Gazel ise, gazeteciliğin önemine dikkat çekerek, “Gazetecilik, ilkeler üzerine inşa edilmesi gereken, ilkeler üzerinde hareket edilmesi gereken bir meslek. Gazetecilerimizin bu önemli gününü tebrik ediyorum. Bugün gazetecilerimizin kendi arasındaki dayanışma ve birlikteliğinin de güçlendiği ve bu birlikteliğin daha güzel işlere yol açacağı bir zaman dilimi de olmalı” dedi.

“Yaptığımız haberlerde gündeme aldığını konularda şehrin moralini yüksek tutacak seviyede ve şartlarda haber yapmamız elzemdir” diyen Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, “Kütahya’nın belki otuz yıldan beri sürekli ivme kazanarak, geliştiğini gözlemlediğimiz bir ortamda moral bozucu ifadeleri hem Kütahya hak etmiyor hem Kütahyalı hak etmiyor” dedi. 

AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler de, “Gazetecililerimiz önemli bir görev icra ediyorlar. Haber niteliği olan her olayda anında orda olup haberi doğru yayınlamak adına bazen mermilerin altında, bazen soğuk kış şartlarında bu haberin peşinde koşuyorlar. Tüm gazetecilerimizin çalışan gazeteciler gününü tebrik ediyorum” diye konuştu. 

‘KÜTAHYA’DA SEVİNDİRİCİ BİR BİRLİKTELİK VAR’

Son olarak kürsüye gelen Vali Dr. Ömer Toraman, “Kütahya’daki yerel gazeteciler arasında bizi sevindirici, mutlu edici bir birlik beraberlik var. Bundan çok memnunuz" dedi.

"Gazetecilik mesleği çok severek yapılacak bir meslek" diyen Dr. Ömer Toraman, "Salt geçim kaygısıyla yapılacak bir meslek olarak değerlendirmiyorum. Yerel gazeteciliğin zorlukları var. Bir gazete çıkarmak, bir gazeteyi idare etmek on yıllar boyunca çıkmasını sağlamak çok zor bir iş aslında. Kütahya’da da pek çok gazete bu zoru başarmış durumda. 50-60 yıllık gazetelerimiz var. Bununla da iftihar ediyoruz. Yerel gazeteler aslında şehrin hafızasıdır. Çünkü günlük koşuşturma içerisinde yaşadıklarımız bir müddet sonra zihinlerden siliniyor. Ama gazetelere konu olmuş mevzular unutulmayacak şekilde arşivleniyor" şeklinde konuştu.

Kütahya’da yerel basının tarihiyle ilgili bir araştırma yapılmasına ilişkin isteği olduğunu kaydeden Vali Toraman, "Mustafa Yeşil Kütüphanesinde yapılan çalışmalarda Kütahya’da ilk gazetenin 1909 yılında Felent adıyla çıktığını gördük. 100 yılı aşkın bir tarihi var. Fakat maalesef bu gazetenin nüshalarını bulamadık. Çok şükür ki 1923’ten sonra çıkan gazeteleri bulabildik. Arşivin önemi bir kez daha burada ortaya çıkıyor. Bugün basılan gazeteler 100 yıl sonrasına tarihe kaynaklık edecekler. Kıymetli başkanımız bugünün gazete manşetleri ve fotoğraflarını sergilemek istediklerini belirtti. Ben de çok mutlu oldum. Gazetecilerimizin gününü ve Cemiyetimizin 40. yılını tamamlaması sebebiyle hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

40. YIL PASTASI KESİLDİ

Konuşmaların ardından protokol tarafından Kütahya Gazeteciler Cemiyeti üyelerine 40. yıl anısına teşekkür plaketi sunuldu. Daha sonra Kütahya Gazeteciler Cemiyetinin 40. yaşı kesilen pasta ile kutlandı. 

PROTOKOL FOTOĞRAF MAKİNELERİNİ ELİNE ALDI

Son olarak ‘Manşetlerle Kütahya’ ve fotoğraf sergisinin açılışına geçildi. Vali Dr. Ömer Toraman önderliğindeki protokol üyeleri kurdeleyi gazetecilerin kesmesini istedi. Kurdeleyi gazeteciler keserken, protokol üyeleri fotoğraf makinelerini alarak anı ölümsüzleştirdi. Daha sonra sergi gezildi. Sergi hem protokol üyelerinden hem de vatandaşlar tarafından büyük bir alkış aldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Ocak 2020, Cuma / 2587 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler