Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ’dan Kişisel Sergi

Kütahya Dumlupınar ÜniversitesiGüzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ ilk kişisel sergisini Eskişehir’de bulunan Guernica Galeri’de açtı.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ Eskişehir’de ilk kişisel sergisini açtı.

Üçlemeler adı verilen sergide tipografinin birincil görevi olan okunma özelliğinin çok ötesinde, tipografinin bir tasarım olgusu olarak var olma arayışından oluşan eserler izleyici ile buluştu. Eserler tasarımcının başucu kitaplarım diye nitelendirdiği İskender Pala’nın 'Mevlana', Akın Nalça’nın 'Tasarımın Özüsözü' ve Dante’nin Cennet, Cehennem ve Araf’tan oluşan 'İlahi Komedya' adlı eserlerinden ilham alınarak tasarlandı. Bu üç farklı kitabın içerisinde yer alan ve yine tasarımcının hayatında önemli bir yere sahip olan sözler tipografik açıdan yeniden yorumlandı.

Sergiyle ilgili olarak Güzel Sanatlar Fakültemizden yapılan açıklamada "Yazı ile görüntünün güçlü birlikteliği, siyah beyaz zıtlığının geleneksel ve dijital yöntemlerle bir arada kullanılması ile ortaya çıkan tasarımlar, tipografiyi bir okutma aracı olmanın ötesine taşıyarak izleyiciyi bir serüvene davet ediyor" denildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Ocak 2020, Pazartesi / 1323 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, dpü erkek hentbol takımı,

Bu Kategorideki Diğer Haberler