Rektörümüzden Kütahya Çini Sanatçılarına Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Şahmurat Arık ile birlikte Kütahya Kültür ve Sanat Derneğindeki çini sanatçılarını ziyaret etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ve beraberindeki heyet Kütahya’nın çini sanatçılarına bir ziyarette bulundu. 

Çini sanatçıları Mehmet Koçer, Hamza Üstünkaya, Mehmet Gürsoy, İsmail Yiğit ile birlikte ayrıca Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) yönetimini de ziyaret eden Prof. Dr. Kâzım Uysal, başta çini olmak üzere pek çok sanat dalını icra eden sanatçılarla sohbet etti. Ziyaret edilen sanatçılar ve KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız bu ziyaretten çok memnun olduklarını belirtti.

Bu tarz ziyaretlerin devam edeceğini belirten Prof. Dr. Uysal, Küyahyamızda takdir edilecek çok sanatçımız olduğunu, onlarla bilgi alışverişinde bulunmanın yararlı olacağını belirtti.

Uysal, Üniversitemizde Kütahya’nın değerli sanatçılarının eserlerinden oluşan ve onlarla ilgili bilgilendirme tasarımlarının yer alacağı sanat köşeleri oluşturulacağını, bunların bir araya gelmesiyle ileride müze gibi ziyaret edilebilecek bir mekana kavuşmayı arzuladıklarını ifade ederek şunları söyledi: 

Kütahyamızı tanıtabilmenin en iyi yollarından birinin sanat ve sanatçılardır. Onların takdir edilmesi gerekiyor. Sanatın ve sanatçıların bir toplumu yönlendirmede ve estetik beğeni düzeyinin geliştirilmesinde çok önemli yeri var. Bugünkü ziyaretler bunun için atılan adımlardan biriydi. Diğer sanatçılarımıza da ziyaretler ve görüşmeler gelecek dönemde devam edecek.

Uysal, konuşmasını "Öğrencilerimizin bu ve bunun gibi onlarca sanatçımızı tanıyabilmeleri için üniversite olarak elimizden gelen her türlü çabanın sarf edeceğiz" sözleriyle tamamladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Ocak 2020, Pazartesi / 1379 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler