DPÜ Öğrencileri Fevzi Çakmak İlkokulunda Müzik Sınıfı Açtı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Kooperatifçilik Topluluğu üyesi öğrencilerimiz, Çocuklar İçin Çal Dernğiyle yürüttükleri ortak çalışmayla Kütahya il merkezindeki Fevzi Çakmak İlkokulunda bir müzik sınıfı açılmasını sağladılar.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri, Kütahya Fevzi Çakmak İlkokulunda bir müzik sınıfı açtılar.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı olarak etkinlik gösteren Sosyal Kooperatifçilik Topluluğu üyesi öğrencilerimiz, müzik sınıfı olmayan Fevzi Çakmak İlkokulunda müzik sınıfı oluşturmak için hazırladıkları projeyi Çocuklar İçin Çal Derneği ile paylaştılar. Dernek yönetiminin öğrencilerimize destek vermesiyle ilk olarak üniversitemizde bir farkındalık etkinliği düzenlendi.

Etkinliğin ardından öğrencilerimiz ve derneğin girişimiyle Fevzi Çakmak İlkokulunda müzik sınıfı açılması için okula 7 bağlama ve 4 gitar bağışlandı. Okul idaresi tarafından oluşturulan alanla bir müzik sınıfı kazanan ilkokulda açılışı etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Öğr. Gör. Yusuf Ziya Beydüz, bağlamasıyla öğrencilere konser verdi. Öğrencilerimiz de Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencilerinin yüzlerini boyadılar ve birlikte oyunlar oynadılar.

Törenin ardından açıklama yapan Sosyal Kooperatifçilik Topluluğu Başkanı Burak Yalçın, İlkokul düzeyindeki öğrencilere faydalı olmak için proje hazırladıklarını aktararak, “Topluluk olarak toplumda yapılmasına ihtiyaç duyulan işler yapmak istiyoruz. Bu kapsamda da yaptığımız araştırmada Kütahya Fevzi Çakmak İlkokulunda öğrenim gören kardeşlerimizin müzik sınıfı istediğini belirledik. O kardeşlerimize yardımcı olmak üzere de Çocuklar İçin Çal Derneğine ulaştık. Dernek başkanı İbrahim Yalçın’ın da destekleriyle çeşitli enstrümanlar temin edip okulumuza bağışladık. Okul idarecileri de bu enstrümanlarla bir müzik sınıfı oluşturdular. Bugün hem birlikte müzik sınıfımızın açılışını büyük bir coşku ile gerçekleştirdik. Açılan müzik sınıfının boyanması ve çizimlerini de ileride yapacağız. Bu anlamda projemize katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Aralık 2019, Perşembe / 1798 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler