Güzel Sanatlar Fakültemizde Öğrenci Karma Sergisi

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimizin Grafik Tasarıma Giriş dersi kapsamında hazırladıkları eserlerinden oluşan karma sergi, fakültemizin binasında düzenlenen törenle açıldı.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimizin eserlerinden oluşan sergi fakültemizin binasında açıldı.

Fakültemizin fuaye alanında açılan serginin açılış törenine Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Levent Mercin, Grafik Tasarıma Giriş dersini veren akademisyenlerimiz Prof. Dr. Uğur Atan ve Öğr. Gör. Hüseyin Ermumcu, fakültemizin akademik ve idari personelleri ile öğrencilerimiz katıldı.

Açılış töreninde konuşan Öğr. Gör. Hüseyin Ermumcu, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, "Grafik Tasarıma Giriş dersi bünyesinde hazırlamış olduğumuz sergimize hepiniz hoş geldiniz. Sayın Prof. Dr. Uğur Atan ile birlikte yürüttüğümüz ve organize ettiğimiz sergimizde yapılan tasarımlar, grafik anlatım dilinde kullanılan yöntemlerden, metamorfoz ve yorum çalışmalarından oluşmaktadır. Öğrenci arkadaşlarımız yapılan uygulamalarda çözümleme yeteneklerini geliştirerek, uyguladıkları kavramlar üzerinden kendilerine özgü piktogram tasarımlarını da gerçekleştirerek sergileme olanağı buldular. Sergimizde yer alan 126 çalışmada emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

"SERGİ AÇMAK CESARET İSTER"

Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Levent Mercin ise "Değerli meslektaşlarım. sevgili öğrenciler. Başta hocalarınız olmak üzere sizleri tebrik ediyorum. Ellerinize emeğinize sağlık. Bu dönem ikinci sergimizi açıyoruz. İlk sergi geçen hafta Hüseyin Hocamızın yürütmüş olduğu Grafik Üretim Teknikleri dersi kapsamında açılmıştı. Kendisini bu konuda tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Sizleri de kutluyorum. Sergi açmak bir medeni cesaret ister, özgüven ister. Bunları bizde yaşadık, bizde aynı süreçlerden geçtik. Aslında öğrenmenin en iyi yollarından da biri de sergilerdir. Çünkü siz bir şey yaptığınız zaman ancak kendi yorumunuzla onu değerlendirebilirsiniz fakat hocanın değerlendirmesi dışında akran değerlendirmesi dediğimiz unsurun gerçekleştiği en iyi yer sergilerdir. Bir kişi değil onlarca kişinin yorumunu ve görüşünü alarak tasarım gücünüzü zenginleştirirsiniz. Daha nitelikli hale gelirsiniz" dedi.

Bu serginin yeni sergiler için bir kıvılcım olmasını dileyen Prof. Dr. Levent Mercin, "Bundan sonra diğer derslerde de bu sergilerin devamı gelir. Marifet edene iltifat etmek bizim geleneğimizde var olan bir şey. Gerçekten çok mutlu olduğumu ve sizlerle gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Prof. Dr. Mercin ve katılımcılar, öğrencilerimizin hazırlamış olduğu çalışmaları incelediler.

Sergi 24 Aralık tarihine kadar Güzel Sanatlar Fakültemizde sergilenmeye devam edecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Aralık 2019, Çarşamba / 1038 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler