DPÜ’de Bir Genç Bin Fikir Projesi Programı

Küresel Araştırma Düşünce Merkezi tarafından düzenlenen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca desteklenen ’Bir Genç, Bin Fikir’ projesi kapsamında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde Yahudilik ve Hıristiyanlık’ta Kudüs Algısı başlıklı program gerçekleştirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Yahudilik ve Hıristiyanlık'ta Kudüs Algısı' başlıklı program düzenlendi.

Küresel Araştırma Düşünce Merkezinin (GRTC) İslami İlimler Fakültemizin Konferans Salonu'nda düzenlediği ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen programa konuşmacılar, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Taşpınar, Kırklareli Ünivesitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Salih İnci ve İslami İlimler Fakültemizin öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Türkan'ın yanı sıra İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Halis Aydemir, Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret, GRTC Başkanı Mustafa Önsay, davetliler ve öğrencilerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan GRTC Başkanı Mustafa Önsay, projenin kapsamını ve verdiği mesajları kısaca anlatarak, "Bu projenin başta gençler olmak üzere geleceğin mimarları üniversite öğrencilerinin ufkunu açacak onlara yol gösterecek, değerler üzerinden yarının ötesini görebilen gençler için planlandı" dedi.

Projenin bir yıllık olduğunu ve 10 ayrı üniversitede farklı konuların ele alınarak üniversitelerde farkındalık oluşturulduğuna değinen Başkan Mustafa Önsay, "Üniversiteleri ilim ve irfan yuvaları olmakla beraber, geleceği şekillendiren ve toplumu ayakta tutan dinamiklerin başında gelen kurumlar olarak görüyoruz" dedi.

Mustafa Önsay, Kudüs'ün ülkemiz ve milletimiz tarafından çokça değerlendirildiğini belirterek, bu programla hedefin Üç İlahi Dinin kutsal mekanı olan Kudüs'e Yahudilerin ve Hıristiyanların bakış açılarının irdelenmesi olduğunu, Kudüs ve Filistin'e dair uygulanacak politikanın ve yürütülecek siyasetin bu bilgilerle şekillendirilmesinde etki sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

AYDEMİR: BÖYLE PROJELER ŞEHİR-ÜNİVERSİTE BİRLİKTELİĞİNE ÖNEMLİ KATKI YAPAR

Programda söz alan İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Halis Aydemir, kendisinin de kurucuları arasında yer aldığı GRTC'nin gelişimi ve faaliyetlerinden memnun olduğunu, böyle kurumların üniversitelerle iş birliği içinde olmasının şehir-üniversite birlikteliğine yapacağı katkının çok önemli olduğunu ifade etti.

Programda Prof. Dr. İsmail Taşpınar, Yahudilikte Kudüs'ün Kutsallığı Meselesi, Doç. Dr. Salih İnci ise Ortodoks Hıristiyanların Kudüs'e Yaklaşımı ve Doç. Dr. Ahmet Türkan da Katolik Hristiyanlar ve Kudüs başlıklı sunumlar gerçekleştirdiler.

Öğrencilerin yoğun bir katılım gösterdiği programda sunumların sonrası da GRTC tarafından katılımcılara projenin hatırası olan hediyeler sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Aralık 2019, Çarşamba / 1013 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler