DPÜ’de Öğrenci Karma Sergisi

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin Grafik Üretim Teknikleri dersi kapsamında hazırladıkları tişört tasarımlarından ürünlerinden oluşan Öğrenci Karma Sergisi’nin ikincisi, Fakültemizin Mavi Salon önündeki fuaye alanında gerçekleştirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin, Grafik Üretim Teknikleri dersi kapsamında uygulamalarından oluşan Öğrenci Karma Sergisi’nin ikincisi gerçekleştirildi.

Fakültemizin fuaye alanında düzenlenen serginin açılışına, Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Levent Mercin'in yanı sıra, akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

MERCİN: UYGULAMALI DERSLERİN MUTLAKA SERGİSİ OLMALI

Görsel İletişim Tasarımı Bölümümüzün 2. sınıf öğrencilerine ait 130 adet tasarımın yer aldığı sergi açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Levent Mercin, “Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencilerimizin hazırlamış olduğu ve yürütücülüğünü Öğr. Gör. Hüseyin Ermumcu Hocamızın yapmış olduğu bu sergiye hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi, başta Hüseyin Hocanız olmak üzere canı gönülden tebrik ediyorum. Benim hayalimde hep şu var: Güzel Sanatlar veya Sanat ve Tasarım Fakültelerinde eğer uygulamalı bir ders yapılıyorsa bunun mutlaka bir sergisinin olması lazım. Çünkü biz teorik bilgileri alıyoruz, bir şeyler öğreniyoruz. Bu bilgiyi yaptığımız ürünlere transfer ediyoruz. Yani gerçek hayatta kullanacağımız ürünlere transfer ediyoruz. Dolayısıyla bir ödev yapıyoruz. Bu ödevle de bir ürün ortaya çıkıyor. Bu ister kâğıt üzerinde olsun ister herhangi bir nesne üzerinde olsun fark etmez. Dolayısıyla açmış olduğunuz bu sergiden dolayı hem bölüm başkanı olarak hem dekan vekili olarak çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Hepinizi tebrik ederim” dedi. 

Konuşmaların ardından Dekan V. Prof. Dr. Levent Mercin ve misafirler, öğrencilerin hazırlamış olduğu çalışmaları inceledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Aralık 2019, Cuma / 946 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler