Tavşanlı’da Yerli Üretim Milli Güce Biz de Varız Türkiye Etkinliği

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi DPÜ Gelişim Stratejileri Araştırma Merkezinin paydaşlarından biri olduğu ve televizyon sunucuları Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir ve Serdar Tuncer’in konuşmacı olarak katıldığı Yerli Üretim Milli Güce Biz de Varız Türkiye başlıklı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Yerli Üretim Milli Güce Bizde Varız Türkiye başlıklı etkinlik düzenlendi.

Tavşanlı Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlenen ve Gelişim Stratejileri Araştırma Merkezimizin (DPÜ GESAM) paydaşlarından biri olduğu etkinliğe, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Müdürü Emekli Tümg. Sadık Piyade, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, DPÜ GESAM Müdürü Doç. Dr. Bülent Cırık, TSKGV yöneticileri ve üyeleri daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına katkı amacıyla düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından protokol konuşmalarıyla başladı.

Törende açılış konuşmasını yapan DPÜ GESAM Müdürü Doç. Dr. Bülent Cırık, proje kapsamında TSK Güçlendirme Vakfı için elde edilebilecek en yüksek bağış miktarına ulaşmayı hedeflediklerini, proje ile en büyük kazanımlarının ise ilkokuldan üniversite öğrencisine kadar milli değer ve duygu aktarımı ile öğrenciler arasında farkındalık sağlamak ve gelecek nesillere aktarmak olacağını ifade etti.

TSKGV adına teşekkür konuşması yapan Vakıf Müdürü Sadık Piyade, Mehmetçik için yerli üretim silahların önemine değinerek, “Daha önce hiç bu kadar geniş katılımlı, bu kadar çok öğrencinin ittifakıyla başlatılan ve uzun soluklu bir sosyal sorumluluk projesiyle karşılaşmadık” dedi ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

DR. ÖMER TORAMAN: YERLİ VE MİLLÎ ÜRETİMDE GÜÇLÜ OLMALIYIZ

Yerli ve milli üretimin önemine dikkat çeken Vali Dr. Ömer Toraman, “1. Dünya Savaşı’ndan sonra yürüttüğümüz mücadelenin ismi Milli Mücadele’dir. Bu gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine herkesi kapsayan topyekûn bir mücadeleyi ifade eder. Bu mücadeleyi askeri safhada yürütürken yaptığımız harbe de İstiklal Harbi diyoruz. İstiklal, Türk milletinin tarihi boyunca vazgeçmediği ve vazgeçmeyeceği hususiyeti. Bütün bunların sürekliliği için yerli ve milli üretimde güçlü olmalıyız” dedi.

Projenin Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yardım sağlamasının yanı sıra öğrencilerin gelişiminde de önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Vali Toraman, “Büyük hadiselere, neticelere bir anda ulaşılmaz. Küçük adımlar bile büyük hadiselerin habercisidir. Bunu tanıtmamız önem taşıyor. Bunu siz gençlerin yapacak olması daha kıymetlendiriyor. Çünkü üniversite eğitimi yalnızca derslerinize dair bilgi edindiğiniz bir eğitim değil. İnsanın kendisini çok yönlü geliştirebilmesi için bir fırsat. Siz bunu yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından etkinlik televizyon programlarıyla tanınan Serdar Tuncer, Hasan Kaçan ve Kadir Çöpdemir'in söyleşisiyle sürdü. Konuşmacılar Hasan Kaçan ve Kadir Çöpdemir'in öğrencilerle karşılıklı diyaloglar kuran esprili yaklaşımları ve Serdar Tuncer'in okuduğu şiirler salondakilere keyifli anlar yaşattı.

Etkinliğin sonunda, Vali Dr. Ömer Toraman, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe ve TSKGV Müdürü Sadık Piyade söyleşide bulunan Serdar Tuncer, Hasan Kaçan ve Kadir Çöpdemir'e çeşitli hediye sundular. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Aralık 2019, Çarşamba / 1450 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler