Gediz MYO’da Organ Bağış Haftası Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulunda, Organ Bağışı Haftası kapsamında öğrencilerimizi organ bağışı, disleksi ve kan kanseri hakkında bilinçlendirmek amacıyla bir konferans düzenlendi.

DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulunda Organ Bağış Haftası konulu etkinlik düzenlendi.

Meslek yüksekokulumuzun konferans salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Gediz Toplum Sağlığı Merkezi Psikolog Nil Kaleli, Hemşire Ayşen Çaylak, Ebe Gamze Ceylan'ın yanı sıra üniversitemizin akademik ve idari personelleri ile öğrencilerimiz katıldı.

Konferansta konuşmacılardan Ayşen Çaylak disleksi, kan kanseri, organ bağışı ve nakli konusunda öğrencileri bilinçlendiren konuşmacılar, Türkiye'de organ bağışının yetersizliğinin ülkemizin önemli sağlık sorunlarından biri olarak karşımızda durduğunu ve her yıl yaklaşık 7 bin kişinin organ nakli beklerken hayatını kaybettiğini söyledi.

Nil Kaleli, ülkemizde organ bağışının önündeki önemli engellerden bir tanesi de toplumsal duyarsızlık olduğunu ifade ederek, "Bizim acımızın, başka insanların yaşaması için tek çare olduğunu düşünerek hareket edilecek olursa, inanıyoruz ki bağış sayısı giderek artacaktır" dedi.

"Toplumun tüm kesimleri birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeli" diyen Gamze Ceylan, "Organ bağışının bir insanlık görevi, bir hayat bağışı olduğunun farkında olarak buna göre hareket etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Etkinlikte öğrenme güçlüğü olarak da bilinen disleksi hastalığı ve diğer adı lösemi olan kan kanseri hastalıklarının belirtileri ve tedavi yönetmleriyle ilgili de katılımcılara bilgiler verildi. 

Konferansın son bölümünde öğrencilerimiz merak ettikleri konuları konuşmacılara sorma olanağı buldular. Etkinlik öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin kan kanseri çocuklara destek, moral ve motivasyon vermek için maske takmasıyla sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Aralık 2019, Cuma / 1073 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler