DPÜ Engelsiz Öğrenci Birimi’nden Farkındalık Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Öğrenci Birimi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık konferansı düzenlendi.

Üniversitemiz Engelsiz Öğrenci Biriminin gönüllü öğrencileri tarafından bir farkındalık adı altında konferans düzenlendi.

Doğa Kolejinde düzenlenen konferansa üniversitemizin Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Ali Osman Altınay ve idari personellerimizin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta Engelsiz Öğrenci Birimimizin gönüllü öğrencileri tek tek söz alarak kendilerinden ve yaşam öykülerinden bahsettiler. Öğrencilerimiz engellerinin yaşamından örnekler vererek, ön planda olması gereken kavramın engelli değil, engel olduğunu ve engeller kaldırıldığında engelli diye bir kavram kalmayacağını, eşit ve erişilebilir bir yaşam için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

Müzik gösterisinin ardından etkinliğin son bölümünde Doğa Koleji tarafından Koordinatörümüz Ali Osman Altınay'a çiçek sunuldu. Altınay, kendisine sunulan çiçeği, sahneye davet ettiği ve bir engelli annesi olan Hatice Koru'ya hediye etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Aralık 2019, Perşembe / 1095 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler