Eğitim Alanında Erişebilirlik Ödülü DPÜ’nün

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yedi ayrı dalda verilen ve ilk kez düzenlenen Erişilebilirlik Ödülleri töreninde Eğitim Alanında Erişilebilirlik ödülünü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi kazandı. Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, ödülümüzü Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un elinden aldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilk kez verilen Eğitim Alanında Erişilebilirlik ödülünü kazandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ankara'da bir otelde düzenlenen ve Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un da katıldığı törende, üniversitemizi Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Atilla Batur, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörümüz Ali Osman Altınay ve görme engelli olan Tarih Bölümü öğrencimiz Murat Akkoyu  temsil etti.

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK: HER YIL ERİŞEBİLİRLİK ÖDÜLLERİ VERECEĞİZ

Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk burada yaptığı konuşmada erişilebilirliğin engellilerin hayatını doğrudan etkileyen konuların başında geldiğine işaret ederek, erişilebilirlikle ilgili mevzuat çalışmalarına yönelik stratejinin dört başlık altında yürütüldüğünü anlattı.

Bakan Selçuk, bunların binalar, açık alanlar, toplu taşıma araç ve sistemleri, bilgi ve iletişim teknolojileri olduğunu dile getirdi ve 2012'de Engelliler Hakkında Kanun'da yapılan önemli bir değişiklikle ilk defa erişilebilirlik konusunda denetimlere başlandığını, valilikler bünyesinde Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları oluşturulduğunu kaydetti.

Denetimlerde erişilebilir olduğu tespit edilen bina, açık alan ve toplu taşıma araçlarına "Erişilebilirlik Belgesi" verildiğini vurgulayan Selçuk, bu kapsamda bugüne kadar 867 belge verildiğini belirterek, bugün erişilebilirliği ve bu alandaki farkındalığı artırmak için ilk kez sağlık, eğitim, konut, ulaşım, kamu hizmet binaları, sosyal hayata katılım kategorilerinde her yıl 3 Aralık'ta Erişilebilirlik Ödülleri verileceğini bildirdi.

EĞİTİM ALANINDA ERİŞEBİLİRLİK ÖDÜLÜNE DPÜ LAYIK BULUNDU

Bakanın konuşmasının ardından, erişilebilirlikle ilgili ödüllerin verileceği törene geçildi.

7 kategoride verilen ödüller arasında Eğitim Alanında Erişilebilirlik ödülüne 11 binası Erişebilirlik Belgesi alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi layık bulundu. Kendisine ödül sunulmak üzere sahneye davet edilen Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, ödülü Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk'un elinden aldı.

ÖĞRENCİMİZ MURAT AKKOYU YAŞAM ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI

Etkinlikte 6 yaşındaki Arda Yiğit Eski, Braille alfabesiyle Kur-an'ı Kerim'den sure okudu ve öğrenciler korosu tarafından şarkılar okudular.

Etkinliğin Benim Hikayem adlı bölümünde ise engelli öğrencimiz Murat Akkoyu sahneye çıkarak yaşam öyküsünü katılımcılarla paylaştı.

UYSAL: DPÜ OLARAK AMACIMIZ LİDER OLMANIN YANINDA ÖNCÜ OLMAK

Ödül töreninin ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, alınan ödülün ardında üç yılı aşkın süredir yapılan çalışmaların olduğunu ifade ederek, "Üniversitemizde erişebilirlik alanında 2016 yılında başlayan çalışmaların karşılığını, 2018 yılında Kütahya Valiliğince başlatılan denetimlerle almıştık. Bu denetimlerin ardından 2018 yılında 6 binamız için Erişebilirlik Belgesi aldık. Bu yıl da 5 binamıza daha Erişebilirlik Belgesi alarak bu sayıyı 11'e yükselttik ve eğitim alanında Türkiye liderli olduk" dedi.

"Bugün ise hedefimiz liderliğin yanında erişebilirlikte öncü olmak" diyen Prof. Dr. Kâzım Uysal, "Burada aldığımız ödül, bizim bu yoldaki azmimizi daha da arttıracaktır. 2020 yılında da Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin erişebilirlik sürecini tamamlamak için çalışmalarımız büyük bir hızla sürecek. Kazandığımız bu ödülden dolayı başta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk ile Bakanlık bürokratlarına ve çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinliğin ardından Prof. Dr. Kâzım Uysal, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'a üniversitemiz adına bir tablo sundu.

Rektörümüz bakanlık bürokratlarına da tablo, Kütahya desenleriyle bezeli bir çini tabak ve Üniversitemizin altın anahtarı hediye etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Aralık 2019, Salı / 4208 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler