Simav MYO’da Sosyal Medya Kullanımı Semineri

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksekokulu Kaymakam Türker Çağatay Halim’in konuşmacı olduğu Sosyal Medya Kullanımı konulu seminere ev sahipliği yaptı.

Üniversitemiz Simav Meslek Yüksekokulunda sosyal medya kullanımına ilişkin eğitim semineri düzenlendi.

Simav Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav MYO Müdürümüz Prof. Dr. Rüştü Güntürkün, İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Ayhan, Jandarma Binbaşı Mustafa Matar, MYO'nun akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı. Karşılıklı ve eş zamanlı iletişimin öneminin anlatıldığı seminerde, sosyal medyanın kullanım alanları ve istatistiki bilgilere yer verildi.

HALİM: ÇEŞİTLİ KONULARDA YORUM YAPARKEN DİKKATLİ OLUN

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, mobil iletişim araçlarının günlük yaşantımızda önemli bir yeri olduğunu, ancak ölçülü kullanılması gerektiğini belirterek, “Sosyal medya, günümüzde gençler için çok önemli bir konu haline geldi. Akıllı telefon kullanımının artması ile her an sosyal ağlara ulaşılabiliyor. Düşündüklerimizi ve yaşadıklarımızı anlık olarak paylaşabiliyoruz. Sosyal medya ağlarının etkin olarak kullanılması, zaman içerisinde hayatımızda çok şeyi olumlu ve olumsuz olarak değiştirebiliyor. Günlük hayatımızı olumsuz yönde etkileyebilecek paylaşımlardan kaçınmanız gerekiyor. Gelecekteki iş ve aile hayatınızı olumsuz etkileyebilecek hiçbir davranış, söz ve fotoğrafı paylaşmayın. Bunun yanı sıra özellikle küçük yaştaki kardeşleriniz veya yakınlarınızın fotoğrafları ile özel yaşantılarınızı kesinlikle sosyal medya ağlarında paylaşmayın. Kişisel itibarınızı zedeleyecek yorumlar yapmaktan kaçının. Siyaset, spor, din, terör, cinsellik gibi konularda yorum yaparken dikkatli olun” dedi.

Seminer sonunda Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rüştü Güntürkün, sosyal medya kullanımı ile ilgili verdiği eğitici bilgilerden dolayı Halim’e çiçek takdim ederek teşekkür etti

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Kasım 2019, Perşembe / 978 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler