Güzel Sanatlar Fakültemizde Buluşma - 2 Sergisi Açıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde eğitim almış akademisyenlerin eserlerinin sergilendiği Buluşma - 2 adlı sergi, düzenlenen törenle, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ve Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal tarafından açıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Buluşma - 2 adlı serginin açılışı yapıldı.

Güzel Sanatlar Fakültemizin Frigya Sergi Salonundaki serginin açılış törenine Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih Özden, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, eserleri sergilenen akademisyenler, Üniversitemizin akademik ve idari personelleri, öğrencilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılış töreninde konuşan Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin "Fakültemiz kuruluşundan bu yana 1883 lisans, 37 ön lisans olmak üzere toplam 1920 öğrenciyi mezun etti. Bu sayıya yüksek lisans programlarımızdan mezun olan öğrencilerimizi de kattığımızda sayının 2000’ler civarında olduğunu söyleyebiliriz. 2000 yılından bugüne kadar yaklaşık 19 yıldır mezun verdiğimiz öğrencilerimiz arasından 67 öğrencimizin akademisyen olması, yani eğitim camiasına katılması bizleri son derece gururlandırmıştır. Kendilerini kutuluyor başarılarının daim olmasını diliyorum. Dolayısı ile bu sergi, hem onları unutmadığımızı göstermek, hem de üniversitelerine karşı aidiyet duygusunu geliştirmek ve eğitim camiasının birer neferi olarak 24 Kasım Öğretmenler Gününü hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla düzenlenmiştir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Özellikle de bu serginin fikrini veren hem de düzenlenmesinde büyük bir gayret gösteren Figen Yavuz’a, ve birlikte çaba sarf eden Ceyda Bayrakdar’a ayrıca teşekkür ederim. Fakültemizde şu an itibariyle 1239 kayıtlı öğrencimiz mevcuttur. Ayrıca 111 yüksek lisans öğrencimiz de Fakülte odaklı eğitim almaktadır. Fakültemiz verdiği eğitim yanında akademik, kültürel ve sanatsal anlamda hem ulusal hem de uluslararası birçok etkinliğe imza atmıştır. Bu çabanın meyvelerini Dünya’da ilk 500’e giren Türkiye genelindeki iki Güzel Sanatlar Fakültesinden biri olmasıyla kanıtlamıştır. Ayrıca Fakültemiz akademik ve sanatsal anlamda üst üste Türkiye ikincisi olmuştur. Bu başarıda öğretim elemanlarımız başta olmak üzere öğrencilerimizin katkısı büyüktür. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Fakültemiz eğitim öğretim sürecinde üstlendiği eğitim-öğretim misyonunu yerine getirme gayreti yanında hem ulusal hem de uluslararası etkinlikler gerçekleştirerek şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa yararlı işler yapmaktadır. Hatta yaptığı bu etkinliklerin bazıları ile marka olma özelliği kazanmıştır. Bunlardan biri bu yıl 3. sünü gerçekleştirdiğimiz uluslararası “Organ Bağışı” konulu uluslararası afiş yarışmasıdır. Bunların yanı sıra Fakültemiz, hem 2020 hem 2021 hem de 2022 yılında yapmayı düşündüğü proje, sanat ve kültür etkinliklerini belirlemeye başlamıştır. Sayın Valim, Rektörüm, değerli protokol üyeleri, saygıdeğer hanım efendiler, bey efendiler ve sevgili öğrenciler, sözlerime burada son verirken; İbn-i Sina”nın “bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç edermiş” sözünden hareketle, sizler buraya gelerek bilimi ve sanatı takdir ettiniz, bu da sanatın buradan göç etmeyeceğini ve Kütahya’mızda yaşamaya devam edeceğini göstermektedir." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal, açılış konuşmasında "Sanat medeniyetin göstergesidir. Sanatçı olduğu yeri değiştirir. Sanatçı hem kendine hem de vatanına milletine faydalı olan kişidir. Bunu biliyorum çünkü şahit olduğum örnekler var. Kütahya hak ettiği yeri alacaksa sanatın öne çıkması gerekiyor. Bunda da Güzel Sanatlar Fakültemize çok iş düşüyor. Kendileri çok iyi çalışıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu sergide bulunmaktan dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyor, saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Sergi açılışı öncesinde bir kouşma yapan Dr. Ömer Toraman, "Kütahya Dumlupınar Üniversitesi köklü bir üniversite. Ancak Güzel Sanatlar Fakültesi olan her üniversite gibi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi de şanslı olan üniversitelerden biri. Kütahya tarihi boyunca sanatı ve sanatçıyı korumuş bir şehirdir. Ülkemizdeki ekonomik kalkınma ile sanata verilen destek de her zaman artmıştır. Bu desteğin kamu kaynaklarının yanında özel sektörün de katkı sunması gerekiyor. Güzel Sanatlar Fakültemizin de kamusal alanlarda daha çok görünür olmasını bekliyoruz. İnşallah yakında Valilik binamızda da fakültemizin akademisyenleri ve öğrencilerinin eserlerini sergileyeceğiz. Bu sergiyi düzenleyenler teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Vali Toraman'a üzerinde Arapça Elif harfinin yer aldığı bir tablo hediye edildi.

Buluşma - 2 sergisinin açılışın yapan Dr. Ömer Toraman, Salih Özden ve Prof. Dr. Kâzım Uysal, daha sonra sergide yer alan eserleri tek tek inceleyerek, eser sahiplerinden bilgiler aldılar.

Etkinlik sonunda günün anısına Güzel Sanatlar Fakültemizin bahçesine 3 adet fidan dikildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Kasım 2019, Cuma / 2184 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler