Sektörün İhtiyacı Olan Eğitimler DPÜ Sürekli Eğitim Merkezinde

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin Müdürü Öğr. Gör. Bülent Gül ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İlker Vural, merkezin yürüttüğü çalışmalar, sertifikalı program eğitimleri ve eğitimciler hakkında merak edilen her şeyi Radyo Dumlupınar’da anlattılar.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin (DPÜSEM) yöneticileri Merkezin çalışmaları ve eğitimleri hakkında önemli bilgiler paylaştılar.

Radyo Dumlupınar’da yayımlanan ve Öğr. Gör. Abdi Erkal’ın sunduğu Biri Bize Anlatsın programına konuk olan DPÜSEM Müdürü Öğr. Gör. Bülent Gül ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İlker Vural, merkezde yürütülen eğitimleri ve bu eğitimlerin kazanımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

DPÜSEM YENİ NESİL ÜNİVERSİTE ANLAYIŞININ SONUCU

Programda DPÜSEM'in yaptığı çalışmalara neden gereksinim duyulduğu sorusunu yanıtlayan Öğr. Gör. Bülent Gül, "Son yapılan araştırmalar gösteriyor ki, firmalar artık mezun öğrencilerin sadece diplomasına bakmıyor. Bunun yanında üniversite hayatı boyunca katıldıkları eğitimler, kulüpler ve sosyal sorumluluk gibi projelere daha çok önem veriyorlar. Çünkü sürekli gelişen sektörün ihtiyaçlarına sadece teorik eğitim ile cevap verilmesi imkânsız. Bu sebeple yeni gelişen alanların nitelikli sertifika eğitimleri ile doldurulması gerekiyor" dedi.

Yapılan çalışmalarla Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yalnızca klasik bir eğitim kurumu olmaktan sıyrıldığını belirten Öğr. Gör. Gül, "Bu eğitimlerle yalnızca diploma veren bir kurum olmakla kalmıyoruz. Değişen iş yaşamı koşullarına da başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı hazırlıyoruz. Böylece bir bakıma yeni nesil üniversitelerin eğitim anlayışını Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesine taşımış oluyoruz. Alanıyla ilgili olsun olmasın kendisini geliştirmek isteyen herkesin başvurabileceği bu eğitimleri de piyasa koşullarının oldukça altına mal ediyoruz. Bu eğitimlerin ücretleri hakkında araştırma yapanlar DPÜSEM'deki ücretleri gördüğünde bize hak verecekler" şeklinde konuştu.

"DPÜSEM'DE SEKTÖRDEKİ DEV FİRMALARIN KULLANDIĞI YAZILIMLAR ÖĞRETİLİYOR"

DPÜSEM bünyesinde verilen eğitimlerden söz eden Öğr. Gör. İlker Vural ise, "DPÜSEM olarak sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek ve çeşitli sektörlerdeki büyük firmaların kullandıkları yazılımlara ilişkin sertifika programları yürütmekteyiz" diyerek sözü SAP eğitimine getirdi.

Kurumsal Uygulama ve Yazılım (ERP) alanında dünyanın en çok tercih edilen programı olan SAP kullanımına ilişkin eğitimlerin DPÜSEM çatısı altında verildiğini ifade eden Öğr. Gör. Vural, "Türkiye'de çok az sayıda üniversitenin eğitim verdiği bu programda, SAP firmasının tüm modüllerinde kullanıcı eğitimi, danışmanlık eğitimi ve ABAP eğitimleri merkezimizde veriliyor. Bu eğitimleri alan herkes sektörde her zaman bir adım önde olacak" şeklinde konuştu.

"CATIA, AUTOCAD, PYHTON, CISCO VE DAHA FAZLASI DPÜSEM'DE"

Merkezde verilen eğitimlerin SAP ile sınırlı olmadığını söyleyen Vural, "Adalet Bakanlığının izni ile artık Bilirkişi Eğitimleri merkezimizde düzenleniyor. F-35 projesi gibi büyük projelerde kullanılan ve katı modelleme programları olarak bilinen Catia ve SolidWorks eğitimlerini; Mühendislik, mimari tasarım vb alanlarda sıklıkla kullanılan AutoCad, Revit, Rhino, SAP2000, STA4CAD eğitimlerini ve üç boyutlu görsel tasarım programları olan AutoDesk MAYA, 3DsMax eğitimlerini de DPÜSEM olarak veriyoruz" dedi.

IT sektöründe çalışmak isteyen öğrenciler için Cisco, Linux, MCSE eğitimlerinin de DPÜSEM'in eğitim şemsiyesi altında olduğunu ifade eden Vural, "Dünyanın en popüler ilk dört programlama dili arasında yer alan ve robotik, yapay zeka, büyük veri vb. alanlarda sıklıkla kullanılan Python eğitimi de merkezimiz tarafından verilebiliyor. Bunun yanı sıra Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ISO Kalite Eğitimleri (Kalite Mühendisliği), Dış Ticaret Eğitimleri, Hasta Kabul Eğitimi, Incoterms 2020 Eğitimi, Robotik Kodlama, Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı, Kişisel Gelişim Eğitimleri gibi eğitimleri de DPÜSEM olarak katılımcılarımıza sunuyoruz" şeklinde konuştu.

"ALANINDA UZMAN EĞİTİMCİLERİMİZİN DENEYİMİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK"

Eğitimlerin kimler tarafından verildiği sorusunu yanıtlayan Öğr. Gör. Bülent Gül, "Eğitimlerimizi verecek olan kişileri öncelikle DPÜ bünyesindeki hocalarımız arasından ve söz konusu programlarla çok uzun süre çalışan akademisyenlerimiz arasından belirliyoruz. Öncelikle kendilerine bu eğitimleri vermesi için teklifte bulunuyoruz. Ders programı uyan ve bu eğitimleri vermek isteyen akademisyenlerimizle eğitmen kadromuzu şekillendiriyoruz. Eğer DPÜ içinde uygun akademisyenlere ulaşamadıysak bu kez kamu kurumlarından ve özel sektörden alanında uzman kişilerle iletişime geçiyoruz. Eğitmenlerimizi seçerken öncelikle programlarla ilgili çalışmalarına ve deneyimine, daha sonra da bu eğitimi verme konusundaki isteğine bakıyoruz. Öyle ki bizim eğitimlerimiz için her hafta bir gün Ankara'dan gelecek olan eğitmenimiz dahi var. Eğitim alacak kişilerin en az endişe duyacağı konunun eğitmenlerin deneyimi olacağını düşünüyorum" dedi.

DPÜSEM tarafından verilecek eğitimlerin gelecekte daha da artması için yürüttükleri çalışmalardan da söz eden Gül ve Vural, "Açıkçası pek çok sürprizi takipçilerimizle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Çeşitli sektörlerde herkesin yakından bildiği şirketlerle görüşmelerimiz sürüyor. Merkezimizde eğitimlerin yanı sıra ve gelecekte verilecek eğitimlerle ilgili daha ayrıntılı bilgi için öğrencilerimizi ve eğitim aşkı sönmeyen herkesi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezimizi ziyaret etmeye davet ediyoruz. Bizlere ayrıca dpusem.dpu.edu.tr  adresinden, bu sitede bulunan sosyal medya hesaplarından ve telefon numaramızdan ulaşabilirsiniz" diyerek sözlerini noktaladılar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Aralık 2019, Salı / 1882 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler