Organ Bağışı Konulu Afiş Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün yürütücülüğünde bu yıl 3. kez düzenlenen Uluslararası Organ Bağışı Konulu Afiş Yarışması’nın ödül töreni İstanbul Feriye Sanat Merkezi’nde yapıldı.

DPÜ Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün yürütücülüğünü üstlendiği Uluslararası Organ Bağışı Konulu Afiş Yarışması'nın ödül töreni ve sergi açılışı İstanbul'da yapıldı.

Feriye Sanat Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen yarışmanın ödül törenine eserleri ilk 100’de yer alan tasarım sahipleri, sanatseverler, organ bağışı ile ilgili hem ulusal hem de uluslararası kurum ve kuruluşlar ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Yarışmanın ortağı ve ana sponsorlarından biri olan Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) Başkanı Eyüp Kahveci’nin açılış konuşması ile başlayan ödül töreni, proje yürütücüsü olan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin’in yarışma fikri, değerlendirme süreci ve tasarımların sosyal sorumluluk anlamındaki etkisi hakkındaki konuşma ile sürdü.

Konuşmaların ardından ve ilk 10'a giren sanatçılara ödülleri sunuldu ve ardından Feriye Sanat Merkezi Sergi Salonu'nda ilk 100'e giren eserlerin yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi.

ULUSLARARASI ORGAN BAĞIŞI KONULU AFİŞ YARIŞMASI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün yürütücülüğünde gerçekleştirilen 3. Uluslararası Organ Bağışı Konulu Afiş Yarışmasında Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, Afiş Yarışması Düzenleme Kurulu Başkanlığı ve Proje Yürütücülüğünü üstlendi. Yarışmanın danışma kurulunda ise öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Uğur Atan ve Dr. Öğr. Üyesi E. Evin Kılıçkaya Boğ yer alırken, tasarım boyutunda ise Öğr. Gör. Erdoğan Dizdar yer aldı.

Konusu açısından dünyada bir benzeri olmayan yarışma, yüzbinlerce insanın bağış beklediği bir zamanda, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Pek çok ülkeden alanında uzman bir değerlendirme kuruluna sahip olan yarışma, farklı ülkelerden katılan sanatçılarıyla uluslararası boyutta gerçekleştiriliyor.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Kasım 2019, Çarşamba / 1054 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler