11 Milyon Fidan Seferberliğine DPÜ de Katıldı

Tüm Türkiye’de 11 Kasım günü saat 11.11’de başlatılan 11 milyon fidan dikim seferberliği için Kütahya’da düzenlenen ve il protokolü ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törene Evliya Çelebi Yerleşkemiz ev sahipliği yaptı.

Türkiye'de başlatılan fidan dikim seferberliğine Kütahya Dumlupınar Üniversitesi de katıldı.

Evliya Çelebi Yerleşkemizi paylaştığımız Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Rektörlük binasının karşısında yapılan fidan dikim etkinliğine, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya milletvekilleri Ahmet Tan ve İshak Gazel, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, İl Jandarma Genel Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Çekiç, Kütahya İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, il ve bölge müdürleri, siyasi parti temsilcileri, her iki üniversitenin akademik ve idari personelleri ile öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesinde Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya Milletvekili Ahmet Tan ve Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman birer konuşma yaparak, dikilen fidanların ülkemize ve Kütahyamıza hayırlı olmasını dileyip, katılımcılara teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından görevliler tarafından fidan dikiminin uygulamalı olarak gösterdiler. Kütahya Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından yapılan duadan sonra tüm Türkiye'de olduğu gibi Kütahya'da da saat 11.11'de fidan dikimine başlandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, diktiği bir ağaca, kendi adına hazırlanan isimliği asarak, tüm yurtta dikilen 11 milyonu aşkın fidandan birini sahiplenmiş oldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Kasım 2019, Pazartesi / 1613 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler