DPÜ’de Atatürk ve Dış Politika Anlayışı Konuşuldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Doç. Dr. Ü. Gülsüm Polat’ın konuşmacı olarak katıldığı Vefatının 81. Yılında Mustafa Kemal Atatürk ve Dış Politika Anlayışında İslam Coğrafyasıyla İlişkiler konulu konferans düzenlendi.

DPÜ, Vefatının 81. Yılında Mustafa Kemal Atatürk ve Dış Politika Anlayışında İslam Coğrafyasıyla İlişkiler başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı.

Fen Edebiyat Fakültemizin Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda düzenlenen ve DPÜ Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ü. Gülsüm Polat'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, üniversitemizin akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Kurtuluş Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal önderliğinde elde edilen başarıların İslam coğrafyasında da destek bulduğunu ifade eden Doç. Dr. Ü. Gülsüm Polat, cumhuriyetin ilanının ardından da çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşmak için Batı'yı hedef olarak belirleyen Türkiye Cumhuriyeti'nin, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 15 yıl boyunca sürdürdüğü dış politikasında başta Afganistan, İran ve Irak olmak üzere İslam coğrafyasındaki ülkelerle kurulan ilişkilere çok büyük önem verdiğini ifade etti.

Doç. Dr. Polat, Atatürk önderliğindeki dış politikanın İkinci Dünya Savaşı başlamadan yıllar önce çeşitli barış anlaşmalarıyla çevresinde bir barış bölgesi oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Konferansın sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Arif Kolay, Polat'a konuşmalarından dolayı teşekkürlerini sundu ve üniversitemizin altın anahtarını hediye etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Kasım 2019, Cuma / 990 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler