DPÜ’de Bayrak Yürüyüşü Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri Barış Pınarı Harekatında görev alan askerlerimize destek olmak amacıyla Evliya Çelebi Yerleşkemizde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Bayrak Yürüyüşü yapıldı.

Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı olarak etkinlik gösteren Türk Dünyası Araştırma Topluluğunun düzenlediği Bayrak Yürüyüşü etkinliğinde, öğrencilerimiz Evliya Çelebi Yerleşkesindeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde bir araya geldi. Büyük bir Türk bayrağının ardında yürüyen onlarca öğrencimizin katılımıyla başlayan yürüyüş amfitiyatroda son buldu. Türk Dünyası Araştırma Topluluğu öğrencileri burada bir basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklaması öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Batur da amfitiyatroya gelerek öğrencilerimizi düzenledikleri etkinlikten dolayı kutladı.

Açıklamasında “Bu bayrağa gönül vermiş değerli vatan evlatları, sınır ötesinde kahramanca mücadele veren şerefli Türk Ordusuna destek vermek için toplanmış bulunmaktayız. Bugünden sonra siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak, milli ve manevi değerlerimiz üzerinde birleşme vaktidir” ifadelerine yer verildi.

PROF. DR. KÂZIM UYSAL: BİR OLDUKÇA HİÇBİR KUVVET BİZİ SİNDİREMEZ

Açıklamanın ardından konuşan Prof. Dr. Kâzım Uysal, öğrencilerimizin bu etkinliği düzenlemesini önemli bulduğunu ifade ederek, “Böyle anlamlı bir zamanda, anlamlı bir etkinlik yaptığınız için sizleri gönülden kutluyorum. Bu millet bir oldukça hiçbir kuvvet bizi sindiremeyecektir. Çünkü biz, ölürsem şehidim, kalırsam gaziyim ruhuna ve anlayışına sahip bir milletiz ve bunu anladıkları için de yaklaşık 200 yıldır planlarını değiştirdiler, bizi birbirimize düşürmeye, bizi içimizden parçalamaya çalışıyorlar fakat bu asil millet, onarın oyunlarına gelmeyecek, yine o şanlı ecdadımızın dalgalandırdığı bayrağı yere düşürmeden inşallah cihanın hakimi olacaktır buna inanıyoruz. Çünkü bu millette o ruh var. Bize düşen, kendi asli vazifelerimizi yapmaktır. Bugün Mehmetçik çok önemli bir vazifeyi ifa etmektedir. Eğer o görev bizde olsaydı çekinmeden biz de oralara gider ve o görevi ifa ederdik. Ama bugün bizim vazifemiz ilim tahsil etmektir, üniversite okumaktır, biz bu vazifeyi hakkıyla yerine getireceğiz. Eğer askerlik vazifesi üzerimizde olsaydı da severek o vazifeyi yapacak ve gerekirse de severek canımızı feda edecektik. Tekrar oralardaki, Barış Pınarı Harekatı'ndaki Mehmetçiklerimiz için, burada toplanan öğrenci arkadaşlarımızı ve buradan oraya gönderilen bu anlamlı selam gönülden tebrik ediyorum, sizleri kutluyorum” dedi.

Tüm katılımcıların asker selamı verdiği etkinlik, önce İstiklal Marşımızın ardından da İİBF mescidinde Fetih Suresi’nin okunması ile son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Ekim 2019, Pazartesi / 3282 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler