DPÜ Ahmet Yakupoğlu İçin Anma Töreni Düzenledi

Kütahya’nın yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan ressam Ahmet Yakupoğlu için, ölümünün üçüncü yılı dönümü dolayısıyla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından bir anma töreni düzenlendi.

Kütahyalı ressam Ahmet Yakupoğlu, ölümünün üçüncü yıl dönümünde kabri başında ve Üniversitemizde düzenlenen törenle anıldı.

Ahi Erbasan Mezarlığı’nda düzenlenen ve Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın da katıldığı törende, Yakupoğlu için mezarı başında Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Törenin ardından bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Her canlı ölümü tadacaktır. Bu değişmez bir gerçektir” diyerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

Biz de ölümü tadacağız. En büyük nasihatçı ölümdür. Allah cümlemize ölümden ders almayı nasip etsin. Dünyaya gelişimiz irademizle olmadığı gibi gidişimizde irademizle olmayacaktır. İnsan bir yolcudur. Saçlarımız beyazlaşıyor, hastalanıyor ve ihtiyarlaşıyoruz. Ölüm gerçeğinden hiç bir canlı kurtulamamıştır. Bu hayatta Allah'ın rızasına uygun yaşamalıyız. Rahmetli Ahmet Yakupoğlu, yaratılış gayesini bilen ve yaşantısıyla bunu ispat eden bir şahsiyettir. Dünyaya ebedi kalmak için bağlanmamıştır. Bütün varlığını üniversitemize bağışlamıştır. Kendisi bu anlamda kazanmıştır. Dolayısıyla kendisi bahtiyardır, mesuttur. Buna inanıyoruz. Burada okuduğumuz dualar Ahmet Amcamız’ın ruhuna cennet yemişi olarak gitmiştir. Üniversite olarak da rahmetli Ahmet Yakupoğlu'nun doğduğu ve yaşadığı eve, camiisine, resmettiği her şeye sahip çıkacağız. Kütahyamız’ın değeri olan Ahmet Yakupoğlu'na sahip çıkmamız gerekiyor. Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Ahmet Amcamız’a Allah’tan rahmet diliyorum.

Mezarı başında yapılan törenin ardından, Üniversitemiz Camisinde de Yakupoğlu için mevlit okundu ve ardından dualar edildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, 2016 yılında 96 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Yakupoğlu için, 4 Ekim Cuma günü, Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Salonu’nda sergi, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Her-Dem Ney Türk Musikisi Topluluğunun sunacağı Musiki dinletisini içeren bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Ekim 2019, Çarşamba / 1744 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler