Eğitim Fakültemizden Öğrencilerimize Kütahya Turu

Eğitim Fakültemizin yeni öğrencilerimizin Kütahya’ya ve Üniversitemize uyumunu kolaylaştırmak için düzenlediği oryantasyon etkinliği Kütahya şehir turu ile sona erdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Oryantasyon etkinliğinin ikinci ve son bölümü tamamlandı.

Öğrenciler, etkinliğin ikinci gününde Kütahya Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özden'le bir araya geldiler. Ziyarette öğrencilerimize Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi ve Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal eşlik etti.

Kütahya'nın tarih ve kültür şehri olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özden, "Kütahya sanatkarlar şehridir. En başta çini sanatı olmak üzere, bir çok sanatçı yetiştirmiş bir şehirdir. Kütahya aynı zamanda konaklar şehridir. Kütahya çeşmeler şehridir. Çeşmeleri türkülere konu olmuştur. Kısacası, Kütahya tarih ve kültür şehridir. Kütahya kuruluşun ve kurtuluşun şehridir. Evliya Çelebi Kütahyalıdır. Sizler Kütahya'dan ayrıldıktan sonra inşallah buranın birer kültür elçisi olacaksınız" dedi.

Etkinliğin şehir turu bölümünde öğrenciler, Kütahya Belediyesinin katkılarıyla tarihi konakların bulunduğu Germiyan Sokağı'nı, Kent Tarihi Müzesi'ni, Mehmet Gürsoy Çini Atölyesi'ni, Dönenler, Ulu ve Çinili camilerini, Hisar Kalesi'ni ve Ahmet Yakupoğlu Müzesi'ni ziyaret ederek, bilgiler edindiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Eylül 2019, Pazartesi / 1540 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler