Prof. Dr. Kazım Uysal 30 Ağustos Kutlamalarına Katıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Valiliği tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, 30 Ağustos kutlamalarına katıldı.

Kütahya Valiliği önünde düzenlenen günün ilk törenine Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğgeneral Necati Gündüz ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mehmet Burak Bilgili, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, KSBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Algın, Baro Başkanı Ahmet Atam, vali yardımcıları, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İl Başkanı Ahmet Asım Okat, Muharip Gaziler Derneği İl Başkanı Şaban Başoğul, askeri erkân, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Vali Dr. Ömer Toraman, Garnizon Komutanı Necati Gündüz ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşımızın okunmasının ardından Vali Dr. Ömer Toraman, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık ile birlikte protokol üyelerinin tebriklerini Valilik makamında kabul ettiler.

BAKAN KASAPOĞLU KUTLAMALAR İÇİN KÜTAHYA’DA

Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Valiliği tarafından Altıntaş ilçesindeki Zafer Anıtı’nda düzenlenen ve Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Muharrem Mehmet Kasapoğlu ile Kütahya il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törene katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Vali Toraman ve Bakan Kasapoğlu birer konuşma yaptılar. Ödül törenleri, halk oyunları, gösteriler ve tören geçişinin ardından ülkemizin gökyüzündeki gurur kaynakları Solo Türk ve Türk Yıldızları ekibi, Kütahya halkı için birer gösteri uçuşu sergilerdiler. Tören paramotor gösterisi ile son buldu.

UYSAL: DPÜ, CUMHURİYETİMİZİ YÜCELTECEK ADIMLARI ATMAYI SÜRDÜRECEK

30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin bir açıklama yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal, büyük zaferin coşkusu içinde olduğunu söyledi.

Bu yıl zaferin 97. Yılını kutladığımızı hatırlatan Uysal, “26 Ağustos’ta başlayıp Kahraman Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan, Büyük Taaruz’un son halkası Dumlupınar Medyan Savaşı’na sahne olan, Gazi Mustafa Kemal tarafından kurtuluşu müjdeleyen "Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir" emrinin verildiği bu kutsal topraklarda, bugün neredeyse bir asırdır ayakta duran güçlü bir cumhuriyet yükselmektedir. Bizler, bu kutsal zaferin kazanıldığı toprakların üniversitesi, adını bu şanlı zaferden alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak, cumhuriyetimizi bilimde, sanatta ve sporda yüceltecek adımları atmayı sürdüreceğiz. Bugünleri bize canları pahasına hediye eden tüm şehitlerimize ve kahraman gazilerimize teşekkürlerimi, bu zaferi kazanan kahraman ordumuza minnet duygularımı sunuyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını, birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek sürmesi dileklerimle kutluyorum" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Ağustos 2019, Cuma / 1492 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler