Uluslararası Organ Bağışı Konulu Afiş Yarışması Sonuçlandı

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültemizin Görsel İletişim Tasarımı Bölümü yürütücülüğünde 36 ülkeden akademisyen, uzman tasarımcı ve öğrenciler olmak üzere toplamda bin 391 tasarımcının katıldığı 3. Uluslararası Organ Bağışı Konulu Afiş Yarışması sonuçlandı ve değerlendirme sürecine geçildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün yürütücülüğünü üstlendiği 3. Uluslararası Organ Bağışı Konulu Afiş Yarışması sonuçlandı.

2015 ve 2017 yıllarında yapılan yarışmaların ardından bu yıl üçüncü kez düzenlenen, ön hazırlık ve görünürlük çalışmalarıyla birlikte yaklaşık dokuz boyunca uluslararası düzeyde isim yapmış uzman tasarımcı ve akademisyenlerden oluşan 21 kişilik değerlendirme kurulunun görev alığı yarışmanın yürütücülüğünü Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Levent Mercin ile yarışmanın ana sponsoru Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eyüp Kahveci birlikte gerçekleştirdiler.

Yarışmanın sanatsal boyutunu ve değerlendirme sürecini üstlenen Görsel İletişim Tasarımı Bölümümüzden Prof. Dr. Levent Mercin’in yanı sıra Dr. Öğr. Üyesi Eren Evin Kılıçkaya Boğ ve Öğr. Gör. Erdoğan Dizdar da görev aldı.

Konusu itibariyle dünyada tek yarışma olan Uluslararası Organ Bağışı Konulu Afiş Yarışması'nın, ödül töreninin yeri ve tarihi değerlendirme sürecinin ardından açıklanacak.

Güzel Sanatlar Fakültemizden yapılan açıklamada törenin, 15-18 Eylül 2019 tarihlerinde Kopenhag’da Avrupa Organ Nakli Kongresi’nde ya da 14-16 Kasım 2019 tarihlerinde Dubai’de 15. Dünya Organ Bağışı Kongresi'nde yapılması için girişimlerin sürdüğü ve ödül törenin düzenleneceği merkeze yarışmada ilk 100'e giren tasarımların sergilenmesinin planlandığı duyuruldu.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Ağustos 2019, Pazartesi / 224 defa okundu.

Etiketler : DPU, Kütahya, dumlupinar üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Uluslararası Organ Bağışı Konulu Afiş Yarışması,