Prof. Dr. Kazım Uysal DPÜ Rektörlüğü Görevini Devraldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kâzım Uysal, görevi Prof. Dr. Remzi Gören’den devraldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kâzım Uysal, Üniversitemizin Rektörlüğünde düzenlenen devir teslim töreninde görevi Prof. Dr. Remzi Gören’den aldı.

Rektörlük makamında yapılan devir teslim töreni öncesinde Prof. Dr. Kâzım Uysal, Fen Edebiyat Fakültemizdeki odasından ayrıldı ve fakültemizde beraber çalıştığı akademik ve idari personelle yürüyerek Rektörlük binası önüne geldi. Uysal’ı burada Prof. Dr. Remzi Gören ile Üniversitemizin yönetim kurulu üyeler, senato üyeleri, daire ve şube başkanları ile üniversitemizin akademik ve idari personelleri karşıladı.

Buradan Şeref Salonu’na gelen ve senato üyelerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz, daire ve şube başkanlarımız ile akademik ve idari personellerimizin oluşturduğu geniş bir katılımcı grubu tarafından karşılanan Prof. Dr. Remzi Gören ve Prof. Dr. Kâzım Uysal, devir-teslim töreninde birer konuşma yaptılar.

GÖREN: BURADA DÖRT YIL GÖREV YAPMAKTAN BÜYÜK KEYİF ALDIM

Rektörlük görevini teslim eden Prof. Dr. Remzi Gören, “Cumartesi günü yayımlanan kararla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Kâzım Uysal hocamıza verildi. Ben sizin huzurlarınızda kendisine ‘hayırlı olsun’ diyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç hocamıza da teşekkürü bir borç bilirim. Güzel ve hatırı sayılır bir üniversite, adını Dumlupınar’dan alan bir üniversite. Burada dört yıl boyunca görev yapmaktan büyük keyif aldım. Üniversitemiz 27 yıllık deneyimli bir üniversite. Bu deneyimini bundan böyle de sürdürecektir” dedi.

Görevini gönül rahatlığıyla teslim ettiğini söyleyen Gören, “Beraber çalıştığımız arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlar bizlerle çok zor dönemleri yaşadılar. Gecelerini gündüzlerine kattılar. Bu üniversitenin daha önce hiç yaşamadığı dönemi yaşadılar. Üniversitemizin çeşitli sorunları ve atılım yapması gereken konular var. Bu görevi Kazım Hocam’ın üstleneceğinden ve yerine getireceğinden eminim. Sloganımız ‘Değer Katan Üniversite’ idi. Ben kendisinin şehre ve eğitim camiamıza değer katacağına inanıyor ve görevinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

UYSAL: BİZİ BU GÖREVE GETİREN RABBİMİZE HAMT OLSUN

Görevi teslim alan Prof. Dr. Kâzım Uysal ise Prof. Dr. Remzi Gören’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Öncelikle hayalimizin de ötesinde şartları da değiştirerek bizi bu göreve getiren Rabbimize hamt olsun. Remzi Hocamız bu göreve seçimle gelmişti. Bizim dönemimizde seçim yok. Dolayısıyla beni bu makama layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir görev bilirim. Bu süreçte bizi destekleyen tüm Kütahyalılara, özelde Kütahya milletvekilleri Ceyda Hanım’a, Ahmet Bey’e ve İshak Bey’e, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç’a, STK temsilcilerine, yardım ve dualarını esirgemeyen başta annem olmak üzere tüm dostlarıma gönülde teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Rektörlüğün bir bayrak yarışı olduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Görevi dün hocamız yaptı. Bugünden itibaren biz yapacağız, Gelecekte de başka hocalarımız yapacak. Remzi Hocamız, üniversitemize 4 yıl hizmet etti. Kendisine hem şahsım hem de bundan böyle temsil edeceğim Kütahya Dumlupınar Üniversitesi adına teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra hocamızın bıraktığı yerden daha ileriye taşımak için sizlerle beraber bu gayretin içinde olacağız” dedi.

"ÜNİVERSİTEMİZDE HAK VE ADALETİ TESİS EDECEĞİZ"

Rektörlük dönemine ilişkin hedeflerinden de söz eden Prof. Dr. Uysal, “Marka üniversite olmak için gayret göstereceğiz. Her zaman için çalışanın ve üretenin arkasında olacağız. Öğrenci ve eğitim-öğretim odaklı bir üniversite olacağız. Şehirle bütünleşen yaşanabilir bir yerleşke amaçlıyoruz. STK’larla daha sıkı bir diyalog içinde olacağız. İstişare mekanizmalarını geliştirerek öğrencilerimiz lehine olacak her türlü olumlu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kalite ve kurumsallaşmada gelişen, milli ve manevi değerlerimize bağlı, bilgi ve ahlakla yoğrulmuş öğrenciler yetiştiren bir üniversite olacağız ve en önemlisi de Üniversitemizde hak ve adaleti tesis etmek için uğraşacağız” ifadelerini kullandı.

Uysal şöyle devam etti:

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz ciddi anlamda bir ihanete maruz kalmıştır. Bu ihanetin etkileri hala devam etmektedir. Başta FETÖ ve PKK olmak üzere hiçbir terör örgütünün üniversitemizde barınmasına asla izin vermeyeceğiz. Allah bu millete böyle bir ihaneti tekrar yaşatmasın. Rabbim bizleri Hak ve adaletten ayırmasın”

Katılımcılara teşekkür eden Prof. Dr. Kâzım Uysal, konuşmasının ardından, Prof. Dr. Remzi Gören’e bir teşekkür plaketi sundu.

Daha sonra Rektörlük makamına geçen Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Prof. Dr. Remzi Gören, burada birbirlerine çiçek sundular. Ardından Prof. Dr. Remzi Gören, rektörlük cübbesini Prof. Dr. Kâzım Uysal’a giydirerek görevi teslim etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Temmuz 2019, Pazartesi / 10211 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler