DPÜ’den Bir Sosyal Yardımlaşma Projesi: Giysibank

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden öğrencilerine bir güzel haber daha. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacı ile kurulan Giysibank, yakında açılıyor.

Raflarını iyiliksever firma ve kişilerin doldurduğu Giysibank, Evliya Çelebi Yerleşkesinde bulunan Sosyopark’ta hizmete giriyor.

Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte hizmet vermeye başlayacak olan Giysibank'tdan tüm ihtiyaç sahibi olan öğrenciler Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrenci kartları ile yararlanabilecek.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen hizmet için açıklamalarda bulunan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören “Sadece öğrencilerin yararlanabileceği Giysibank’ta öğrenciler, beğendikleri giyim kuşam ürünlerini hiçbir ücret ödemeden, öğrenci kimlik kartlarını göstererek alabilecekler. Giysibank olarak adlandırdığımız mağazamıza ürünler, çağrımıza olumlu yanıt veren marka firmaların gönderdikleri ürünlerden oluşmakta. Bu marka ve firmalara öğrencilerim adına teşekkür ediyor, katkılarının artarak devam etmesini diliyorum. Bu arada öğrencilerimizin gönlüne dokunan, giysilerin önemli bir kısmını karşılayan büyük paydaşımız Kütahya Kızılay’a katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Giysibank; giyinme kabini, boy aynası ve rafları olan, özel led aydınlatmalarla tam bir mağaza standardında tasarlandı ve yeni eğitim öğretim yılına hazır hale gelecek. Öğrencilerimi kendilerine verdiğimiz değeri hissedecekleri mağazamıza şimdiden davet ediyorum” dedi.

GİYSİBANK HAYIRSEVELERİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR

DPÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İbrahim Gürer de konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Öğrenciler, DPÜ resmi ağ sayfasından çevrimiçi randevu alıp, söz konusu hizmete ulaşabilecekler. Zor şartlar altında öğrenim hayatını sürdüren öğrencilerimize çeşitli burslar vermekteyiz. Kısmi zamanlı çalışma olanağı da sunuyoruz. DPÜ Giysibank da onların ihtiyaçlarını gideren, onlara dost elinin uzanacağı bir aracı bir sistem olacak. Ben hayırseverlere de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kendilerinden, giymedikleri yeni giysilerini bize ulaştırarak, bu giysileri öğrenim safhasında şehrimizde bulunan ve gelecekte de Kütahya’nın fahri hemşehrisi olacak öğrenci kardeşlerimize ulaştırmamıza yardım etsinler. Katkıda bulunan tüm kurum, firma ve kişilere şimdiden teşekkür ederim” dedi.

Dünyaca ünlü firmalar ile yapılan görüşmeler sonucunda her türlü ihtiyacın karşılanabileceği Giysibank'ta öğrenciler elbiseden gömleğe, pantolondan kışlık monta kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Ayrıca hayırsever vatandaşların da bağışlarını kabul edecek olan bankada, veren el ile alan el ayrıca birbirini görmeyecek. Böylede geleneklerimizdeki yardımlaşma kültürü de korunmuş olacak.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Temmuz 2019, Cumartesi / 2560 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler