DPÜ Simav Teknoloji Fakültesinde Çifte Sevinç

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesinden 2018-2019 akademik yılında mezun olan 42 mühendis adayının Dr. İbrahim Naci Eren Yerleşkesinde yapılan mezuniyet töreni ile Nurhan Kazcıoğlu Uygulama Atölyesinin açılış töreni fakültemizdeki çifte kutlamayla gerçekleşti.

DPÜ Simav Teknoloji Fakültesinden 2018-2019 yılında mezun olan mühendis adaylarının mezuniyet töreni çifte kutlamayla gerçekleşti.

Makine Mühendisliği bölümü için iş adamı Şeref Kazcıoğlu’nun eşi Nurhan Kazcıoğlu adına yaptırdığı Uygulama Atölyesinin açılış töreni ve mezuniyet töreni, halkımız ile Kütahya ve Simav protokolünü, bir araya getirdi.

Törene Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Kütahya Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Simav Belediye Başkanı Av. Adil Biçer, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rüştü Güntürkün, Simav Emniyet Müdürü Aytaç Ayhan, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mustafa Matar, AK Parti İlçe Başkanı Ecz. Ahmet Kulat, CHP İlçe Başkanı Hasan Koç, İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Ahmet Tarık Küçüker, ilçedeki bir çok resmi daire, okul ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, fakültede ve yüksekokullarda görev yapan öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve yardımcı personellerle fakültede eğitim gören öğrenciler ve aileleri katıldı.

Simav Teknoloji Fakültesi adına Fakülte birincisi olarak mezun olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Burak Vurgeç "Mühendisliğe gönül veren 41 arkadaşımla birlikte mezun olduk ve uzun, bir o kadar da verimli geçen 4 yıllık lisans eğitimini başarıyla tamamladık. Bugünü bir bitiş, bir ayrılış günü olarak görmüyorum. Bugün kutlu bir başlangıç günüdür. Eğitimli, güçlü bireyler olarak hayatımızın kalanına başladığımız ilk gündür. Bugün bu okul birinciliği gururunu aileme yaşattığım için çok mutluyum” dedi.

Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas ise "Simav Teknoloji Fakültesinden mezun olan öğrencilerin, uygulama becerileri yüksek mühendisler olarak ülkeye kazandırmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Sevgili öğrenciler; Gittiğiniz her yerde iyinin, ahlakî olanın, doğru olanın, haklı olanın yanında yer almalısınız. Başımızın tacı değerli anne-babalar uzun süredir hasretle beklediğiniz gün geldi. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, büyük fedakârlıklarla ve her zaman şefkatle büyüttüğünüz ve sizlerden 4 yıl önce emanet olarak aldığımız çocuklarınızı milli ve manevi duygularla, teknik bilgilerle donatarak sizlere geri veriyoruz" dedi ve törene katılan protokole ve uygulama atölyesinin yapımını sağlayan Kazcıoğlu ailesine teşekkür etti.

Simav Belediye Başkanı Av. Adil Biçer, yaptığı konuşmada "Mezun olan 42 öğrenci gittikleri yerlerde Simav’ın gönüllü elçisi olacaktır. Simav’ın gelişimi, üniversite dünyamızın büyümesi adına Dr. İbrahim Naci Eren, Eczacı Oğuz Akın ve Kazcıoğlu Ailesi dışında eğitim ve Simav sevdalısı daha birçok hayırseverimizden de üniversitemizin Simav yerleşkesine destek bekliyorum. Belediye olarak destek verecek hemşerilerimizin yanında olacağız. Bu vesile ile fakültemizden mezun olan mühendislerimizi ve ailelerini kutlarken, Uygulama Atölyesini yaptıran Kazcıoğlu Ailesine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Böylesine zorluklar içinde gelişip büyümesini sürdüren fakültemizden başarıyla mezun olan öğrencilerimizi bugün mühendis olarak uğurlarken onları kutluyor, yolları açık olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ise konuşmasında "Kazcıoğlu ailesinin Simav’a kazandırdığı değerlere dikkat çekmek istiyorum. Türkiye’ye örnek olacak nitelikte bir eğitim merkeziyle birlikte Nurhan Kazcıoğlu Uygulama Atölyesi’ni Simav’a kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Yaşadığımız topraklara borcumuzu ödeme bilinciyle hareket etmeliyiz. Bu coğrafyada yaşayan milletimize borcumuzu ödeme bilincinde olmalıyız. Gelecekten ümitsiz olmayalım. Büyük bir millet, büyük bir devletiz. Geçim endişesine düşmeyin, çalışın. Gayretle, iyi niyetle çalışmaya, bu millete hizmet etmeye gayret göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Nurhan Kazcıoğlu Uygulama Atölyesindeki mezuniyet töreni Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Simav Belediye Başkanı Av. Adil Biçer ve Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas’ın başarı belgelerini takdimi, ve fakülte birincisi Burak Vurgeç’in mezuniyet kütüğüne isim plakasını çakmasının ardından 42 mezunun keplerini geleneksel olarak havaya atmasıyla son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Haziran 2019, Pazartesi / 2074 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler