Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunda Yeni Bölüm Müjdesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunda Sosyal Güvenlik Bölümü açılmasına YÖK onay verdi.

Gül yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Okulumuza ve Domaniç'e Sosyal Güvenlik bölümümüz Hayırlı olsun. Domaniç Hayme Ana MYO olarak 2019-2020 eğitim öğretim yılında açılması için Yüksek Öğretim Kurumuna yapmış olduğumuz başvurumuz kabul edilmiştir.

Türkiye'de Sosyal Güvenlik konusu önemli bir alandır. Sosyal Güvenlik, ülkemizin tümünü yakından ilgilendiren bir durumdur. Bu derece öneme sahip bir konu ile ilgili uzmanlaşmanın yeterli ve becerili kişilerce sağlanması, ülkeyi sosyal güvenlik açısından doğru bir noktaya taşıyacaktır.

Akademik disiplin altında yapılan sosyal güvenlik mesleki eğitiminin başta SGK olmak üzere, benzer alanlarda hizmet veren kamu kurum ve kuruluşları için zaman ve motivasyon kaybı gibi sorunların çözümüne sağladığı katkılar Sosyal Güvenlik Programları’nın ve bu alanda donanımlı eleman ihtiyacının önemini her geçen gün artırmaktadır. Dolaysıyla bu bölümden mezun olanlar, bu alanda kendilerine kariyer imkanı bulacaklardır. Bu bölümün açılmasında ve okulumuzun her türlü ihtiyacının karşılanmasında desteğini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof Dr. Remzi Gören hocama, rektör yardımcılarımıza, rektörlük birimlerimize ve bölüm dosyası hazırlama çalışmalardaki gayret ve çabaları dolayısıyla akademik ve idari personelimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım" Sosyal Güvenlik Bölümüne ilk yıl YÖK tarafından 30 öğrenci kontenjan verildiği belirtildi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Haziran 2019, Pazartesi / 1287 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler