“Türkiye’de Gıda, İlaç ve Sağlık Alanında Oynanan Oyunlar Var”

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Dr. Ramazan Kurtoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Biyopolitik Savaşlar isimli bir konferansa ev sahipliği yaptı.

DPÜ Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu'nda Biyopolitik Savaşlar isimli bir konferans düzenlendi.

Meslek Yüksekokulumuzun Osmangazi Konferans Salonunda DPÜ Domaniç Hayme Ana Bilim, Kültür ve Sanat Topluluğu’nun düzenlediği konferansta konuşan Dr. Ramazan Kurtoğlu, “Türkiye’de gıda, ilaç ve sağlık konusunda oynanan oyunlar olduğunu, GDO’lu ürünlerle ve ilaç bağımlılığı oluşturularak insan sağlığının bozulduğunu söyledi.

GDO'lu tohumların zararlarını anlatan ve zehri bala sararak veriyorlar diyen Dr. Ramazan Kurtoğlu,"2050 yılında insanlığın yarısı kronik hastalıklara yakalanacak, süründürecekler ve pazar olarak kullanacaklar. İnanılmaz iş kayıplarına neden olacak. İnsanları öldürmeyecekler, süründürecekler ve pazar olarak kullanacaklar.

Türkiye de pazar olarak kullanılacak. Adam sizi finanse ediyorsa bunun bir karşılığı vardır. Biyopolitik savaşları öne doğru çıkarmaya başladılar. Biyopolitik savaşlarda inanılmaz kıyımlar olacak. İnsanlığın yarısı 2050 yılında iş göremez hale gelecek." diye konuştu.

"Küresel elitler devlet sosyalizmi değil şirket sosyalizmi kurmak istiyorlar.  Dünyada bin ailenin toplam serveti, 130 devletten daha fazla" diyen Kurtoğlu, "Türkiye'de gıda, ilaç meselesi ve sağlık istihbaratı konusunda oynanan oyunlar konusunda bilgiler verdi.

Ramazan Kurtoğlu küresel sermayenin, GDO'lu ürünler ve ilaç sektöründeki ilaçlara bağımlılık oluşturarak, insanların ve gelecek nesillerin sağlığıyla oynandığını belirterek, "Ne yediğimizin farkında olmamız gerek, GDO'lu gıdalardan uzak durmalıyız"  diyerek, ilaç sektörünün insanları ilaçlara bağımlı hale getiren tuzaklarına ve ilaç sektörünün küresel piyasalarda sömürü senaryolarına dikkat çekti.

Konferansın diğer konuşmacısı Ercan Kutlu öğrencilere başarıyla ilgili tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: "Geleceği planlamak istiyorsanız, geleceğe bakmanız gerek, bunun için de vizyonunuzun geniş olması lazım. Yapmak istediğiniz meslekte en iyiler kimler, neden onlar en iyiler, onların hayat hikayelerini dinleyin. Başarıya giden yol, zorda olandır. Zor yolda gitmiyorsanız başarılı olamazsınız. Hayal ediniz, hayal edilen her şey gerçekleşir."

Konuşmasında algı yönetiminin etkisine de değinen Kutlu, Almanların geçmişte Türkiye algısının çok iyi olduğunu, Türkiye'ye pozitif baktıklarını, tatil içinde Türkiye'ye geldiklerini  fakat bu algının Türkiye aleyhinde yapılan çeşitli yayınlar, tv programlarıyla değiştiğini söyledi. Sözde Ermeni soykırımı iftiralarıyla yapılan algıyı örnek veren Kutlu, yalanları anlatan binlerce yayın olmasına karşın doğruyu anlatan yayınların az olduğunun altını çizdi.

Dünyada oynanan para oyunlarına örnekler veren, bunlar için alınması gereken tedbirler konusunda bilgiler sunduğu konuşmasında Kutlu, fiziki altın yatırımlarının uzun vadede diğer yatırım enstrümanlarına göre daha iyi getiri sağladığını vurgulayarak, en iyi yatırım aracının altın olduğunu söyledi.

Konferansı ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eğitimciler ile öğrenciler ilgiyle izledi. Domaniç Hayme Ana MYO Müdürü Öğr.Grv. A. Bülent Gül, Ramazan Kurtoğlu ve Ercan Kutlu’ya günün anısına hediye takdim ederek, teşekkür etti.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Mayıs 2019, Cumartesi / 191 defa okundu.

Etiketler : DPU, Kütahya, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu,