Tavşanlı MYO’da Anneler Günü Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulunda KÜKAD Başkanı Yasemin Çavdar’ın konuşmacı olarak katıldığı Anneler Günü etkinliği düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Anneler Günü etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Tavşanlı MYO Konferans Salonu'nda Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hülya Gençer Çağlar tarafından düzenlenen etkinliğe okulumuzun Muhasebe ve Vergi Uygulamaları eski mezunlarından KÜKAD (Kütahya Koruyucu Aile Derneği) kurucusu ve başkanı Yasemin Çavdar davetli olarak katıldı.

Öğr. Gör. Hülya Gençer Çağlar, "Mayıs ayının ikinci Pazar günü, bütün dünyada Anneler Günü olarak kutlanır. İlk kez 1908 yılında Amerika'da kutlanan Anneler Günü, ülkemizde 1955 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Her annenin, kendi yavrusunu canından çok sevdiğini söylemeye gerek var mı bilmiyorum. Karnında dokuz ay taşıdığı, süt verip altını temizlediği, her türlü bakımını yapıp, başucunda uykusuz geceler geçirdiği yavrusunu her anne hiç karşılık beklemeden sever. Aslında her günün Anneler Günü olması gerekir. Annelerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır. En değerli varlıklara nasıl davranılması gerekiyorsa annelerimize de öyle davranmalıyız" dedi.

"İSLAMİYET'TE ANNELERİN YERİ ÖZELDİR"

Çağlar şöyle devam etti:

Peygamber efendimiz "Cennet annelerin ayaklarının altındadır" diyerek İslamiyet'te annelerin özel bir yerinin olduğunu belirtmiştir. Biz de annelerimize günlük hayatta yardımcı olmalı, yapabildiğimiz ölçüde onlara hizmet etmeli ve değer vermeliyiz. Sadece Anneler Günü'nde değil, onların gönüllerini ve hayır dualarını her zaman almalıyız. Hepinize, anne sevgisi ile dopdolu bir ömür diliyorum. Ve anneniz sağsa annelerinizin kıymetini bilmenizi istiyorum. Bugün okulumuzun muhasebe bölümü eski mezunlarından Yasemin Çavdar'ı hem örnek bir anne olmasından dolayı hem de KÜKAD başkanı olmasından dolayı buraya davet ettik. Hem bugüne kadar yaşadıklarını, kariyerini, ailesini ve kendisini tanıtsın hem de kurduğu derneği tanıtsın istedik. Davetimizi kırmayıp buraya kadar geldiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Yasemin Hanım'ın şahsında ve burada bulunan hocalarımızın şahsında tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum.

"BİR MESLEK SAHİBİ OLMADAN EVLENİLMEMELİ"

Konuşmasını hayatını anlatarak başlayan Yasemin Çavdar, 40 yaşından sonra okulumuzda başlayan öğrencilik günlerinden özlemle bahsetti. Okulumuzdan mezun olduktan sonra da öğrenciliğinin hala devam ettiğini ve 3. fakülteyi okumakta olduğunu ifade eden Çavdar, başarının sırrının çok istekli ve hırslı olmaktan geçtiğini söyledi.

Çavdar sözlerini şöyle sürdürdü:

17 yaşında evlenip 2 erkek çocuğumu tek başıma büyüttüm. İki tane de ikiz kız çocuğuna koruyucu ailelik yapıyorum. Ama hem kız hem de erkek öğrenciler okullarını bitirip bir meslek ve iş sahibi olmadan kesinlikle evlenmemeli. Hem okul hem de iş hayatımda çocuklarımı asla ihmal etmedim. Annelik çok kutsal ve annelik karşılıksız sevgi ve fedakarlıktır. Annelerin kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Devletin koruması altındaki çocukları severek onlarla ilgilenmemiz ve onlara kucak açmamız, onları toplumumuza kazandırmamız gerekiyor. Sizler de hafta sonları ve boş zamanlarınızda derneğin sosyal aktivitelerinde görev alabilirsiniz. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Konferansın sonunda Tavşanlı MYO Müdür Yardımcısı Eren Gül, Yasemin Çavdar'a teşekkür ederek teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Mayıs 2019, Salı / 1281 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler