Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu Seyitömer’de Kütüphane Kurdu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu öğrencilerinin, danışman öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Figen Çevirici Coşkun ile birlikte merkeze bağlı Seyitömer beldesi ilkokulunda kurdukları kütüphane törenle açıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu öğrencileri, Kütahya merkeze bağlı Seyitömer beldesi ilkokulunun bir sınıfına akademisyen, öğrenci ve bağışçıların destekleriyle oluşturulan bir kütüphane kurdu.

DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü öğretim üyesi Dr. Figen Çevirici Coşkun, yaptığı açıklamada, danışmanlığını yaptığı Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu öğrencileri ile birlikte ören yerlerine yakın yerleşim yerlerinde çalışma yaptıklarını belirtti.

COŞKUN: HER YIL YENİ BİR KÖY OKULU İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Bu amaçla Seyitömer höyüğüne yakın yerde bulunan Seyitömer beldesindeki ilk ve ortaokuluna kütüphane kurduklarını dile getiren Coşkun, şöyle konuştu:

Amacımız, özellikle ören yerlerine yakın köylerimizin vatandaşlarını, öğrencilerimizi antik yerleşim yeleri ile kültürel değerlerimizin korunması hakkında bilgilendirmek. Bu çalışmamızı planladığımızda okulumuzun ihtiyacı doğrultusunda buraya bir kütüphane kurmaya karar verdik. Bilindiği gibi Seyitömer Höyük kazıları uzun yıllar bölümümüz tarafından yürütülmüş ve yine bölümümüz öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin katkı ve emekleriyle bilim dünyasına tanıtılmıştır. Ancak bu çalışmamız Seyitömer ile sınırlı kalmayacak, her yıl yeni bir köy okulu ile yolumuza devam edeceğiz.

"PROJEDE EN BÜYÜK PAY KUŞKUSUZ DPÜ'NÜN"

Seyitömer'e yapılan çalışmaların daha kalıcı kılmak ve bu okullardaki öğrencilerle bağı koparmamak kütüphaneye Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu Kütüphanesi adını verdiklerini ifade eden Coşkun, "Bu projenin hayata geçirilmesinde en büyük katkıyı kuşkusuz Üniversitemiz sağlamıştır. Kütüphane için masa, sandalye, kitaplıkların büyük bir kısmı ve bilgisayarlar, Üniversitemiz tarafından bağışlanmıştır. Bu nedenle Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Remzi Gören başta olmak üzere, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımıza, Bilgi İşlem Daire Başkanlığımıza ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız" şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden okul müdürü Mehmet Ali Solak da, “Ders kitaplarının dışındaki kitapların eğitime olan katkısının oldukça büyük olduğu bilincindeyiz. Okulumuzun kütüphaneye ihtiyacı vardı. Üniversite öğrencilerimiz ve hocalarımızın sayesinde öğrencilerimiz kütüphaneye kavuşmuş oldu. İnşallah bu sayede öğrencilerimizi okuyan bir nesil olarak yetiştireceğiz” diye konuştu.

Kütahya’nın yanı sıra Türkiye’deki çeşitli okullara, topladığı kitaplarla kütüphane kuran ve mevcut kütüphanelere çok sayıdaki kitabı ulaştıran emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk de kütüphaneye kitap bağışında bulundu.

Kurulan kütüphaneye kitap bağışında bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Aktürk, “Bugün 73. kez bir okulumuzun kütüphanesine kitap bağışında bulunmuş olduk. İnşallah bize ulaşan kitaplarla okullarımızın kütüphanelerine destek vermeye devam edeceğiz. Bize kitap bağışında bulunanlar bağış yapmaya devam edebilirler. Bağış yapılan kitaplar emin ellerde” dedi.

Kütüphane ve kitaplara kavuşan öğrenciler de mutluluklarını ifade etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Mayıs 2019, Çarşamba / 1878 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler